Aproape 6.000 de șomeri au fost asistați în primele trei luni ale anului de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava.

Aceste persoane s-au adresat instituţiei în vederea găsirii unui loc de muncă, informează directorul executiv Mirela Adomnicăi, potrivit căreia ţinta anului 2016 este ocuparea, prin măsuri active, a 10.000 de adresanţi.

Pare a fi o măsură îndrăzneață, dar cel puțin teoretic, este posibilă. Tot din raportul de activitate al instituției mai reiese că prin măsura care privește stimularea mobilității geografice a forței de muncă, au fost ocupate 4 posturi, dintre care 3 s-au încadrat cu schimbarea domiciliului, beneficiind de prima de instalare. De prime de încadrare au avut parte 25 de absolvenţi, care prin această măsură activă au fost stimulaţi să se angajeze în primul an după absolvire. Tot prin astfel de prime și beneficii a fost posibilă stimularea angajatorilor să încadreze în muncă persoane aparţinând grupurilor vulnerabile, de această facilitate beneficiind, până la începutul lunii aprilie, un singur absolvent. În acelaşi spirit, prin subvenţionarea locului lor de muncă şi încheierea de contracte de solidaritate, ocupaţi au fost 5 tineri aflaţi în risc de marginalizare.

În primele 3 luni ale anului 2016, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a avut în atenţie facilitarea mobilităţii profesionale, obiectiv care are în plan atragerea la cursurile de formare profesională a cel puţin 5% din numărul mediu de şomeri din evidenţa instituţiei. Drept urmare, în perioada la care facem referire, 235 şomeri au beneficiat de reconversie sau de recalificare profesională. Conform directorului executiv Mirela Adomnicăi,  din totalul de 235 de șomeri înscrişi la cursuri, 130 de persoane provin din mediul rural.  

Pentru aceștia, dar și pentru cei care vor să lucreze în străinătate, Eures, prin intermediul AJOFM Suceava anunță că are foarte multe locuri de muncă disponibile în țările europene. Ofertele de muncă, aflate pe portalul EURES România la adresa: http://eures.anofm.ro/, provin din ţări precum Austria, Bulgaria, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Republica Cehă, Slovacia, Spania şi Suedia.
Toate informaţiile privind descrierea locului de muncă, cerinţele locului de muncă, limbile străine necesare a fi cunoscute, salariul oferit, durata contractului de muncă, modul de aplicare pentru fiecare ofertă, se pot obţine de pe portalul EURES România.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.