Șefa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că instituția pe care o conduce pune accent și pe activitatea de prevenție în ceea ce privește viitorii beneficiari.

„Prevenția constă în activitatea de consiliere pe care o desfășurăm în școli, în sensul în care, acești absolvenți, în momentul în care li s-a terminat ciclul de învățământ și au hotărât că opresc forma de educație la un anumit nivel, liceu sau facultate, să fie mai pregătiți în ceea ce privește abordarea provocărilor de pe piața muncii”, a declarat Mirela Adomnicăi.

Pentru că cei din generația tânără au o structură de abordare din ce în ce mai diferită, șefa AJOFM a realizat că nu este suficientă abordarea acestora doar de funcționarii instituției.

„Pentru a putea fi mai convingători și pentru a putea ajunge mai ușor la ei, am considerat că trebuie să combinăm, să mergem cu o echipă mixtă în școli, formată din funcționarii noștri, care vor merge cu informațiile oficiale, dar și cu tineri din asociații constituite în Suceava, în special din cele care pun accent pe dezvoltarea personală”, a mai adăugat Mirela Adomnicăi.

Cele mai multe întrebări sunt adresate de către elevii din clasele a XI-a și a XII-a care sunt interesați să afle care este specializarea cea mai de succes, cea mai bine plătită, dar și care îi poate ajuta să își găsească cel mai ușor un loc de muncă.

Șefa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava îi sfătuiește pe elevi să își diversifice activitățile din timpul școlii și să participe la cât mai multe acțiuni de voluntariat. De asemenea, studenții sunt îndrumați să opteze pentru job-uri part-time, Mirela Adomnicăi adăugând că ele reprezintă experiență pe piața muncii, experiență care le va fi foarte utilă mai târziu, când își vor căuta un loc de muncă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.