Mirela Adomnicăi, șefa Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Suceava, a declarat că instituția pe care o conduce a început plata primelor în baza Ordonanței 60. 

„Avem o primă de instalare, în cuantum de 12.500 de lei, așa cum este ea reglementată prin Ordonanța 60, acordată unui sucevean cu domiciliul în Drăgușeni, care și-a găsit un loc de muncă în județul Botoșani. Ne-am fi bucurat ca această mobilitate să aibă loc în interiorul județului”, a declarat Mirela Adomnicăi.

Prima de instalare, în valoare de 12.500 de lei, se acordă şomerilor care îşi găsesc loc de muncă la o distanţă de cel puţin 50 de kilometri de casă şi îşi schimbă domiciliul din această cauză.

De asemenea, șefa AJOFM Suceava, a anunțat că s-a început și plata primelor de activare.
„Avem deja plătite și 13 prime de activare, acele prime care se acordă persoanelor care sunt șomeri neindemnizați, înregistrați în evidențele AJOFM și care își găsesc un loc de muncă. Pentru aceste persoane, deja am pus în plată, pentru fiecare, suma de 500 de lei. Șapte dintre cei care s-au angajat sunt din municipiul Câmpulung Moldovenesc, iar șase sunt din municipiul Suceava” , a mai adăugat Mirela Adomnicăi.

Primele de activare se acordă șomerilor înregistrați care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puțin 3 luni. Prima de activare nu se cumulează cu prima de încadrare şi prima de instalare, prevăzute de art.731 alin.(1), respectiv  la art. 75.

Mirela Adomicăi a spus că în evidențele AJOFM Suceava au fost înregistrați opt absolvenți care au optat să se angajeze înainte de expirarea perioadei pentru care beneficiau de indemnizația de 750 de lei, și încă 80 de persoane care s-au angajat înainte de expirarea perioadei de plată a indemnizației de șomaj, motiv pentru care, până la expirarea perioadei la care ar fi avut dreptul la acea indemnizație, mai beneficiază de 30% din cuantumul indemnizației de șomaj.

„Este un început modest, dar cel puțin avem sentimentul că s-a deblocat mișcarea în rândul persoanelor care s-au înregistrat în evidențele noastre neavând un loc muncă, mișcare care este determinată și de anumite facilități de care pot beneficia”, a conchis Mirela Adomnicăi.

Comentarii Facebook