În ședința Comitetului dedicată situației din Ucraina s-a stabilit ca AJOFM Suceava să inițieze întâlniri cu ucrainenii care vor să rămână pe raza județului nostru și doresc să își găsească un loc de muncă.

 Potrivit șefului administrației județene, în județ au rămas în jur de 15.000 de refugiați ucraineni din cei aproape 100.000 câți au trecut prin Vama Siret de la începutul războiului.

„În comandamentul din Vama Siret  am discutat astăzi cu  cu cei de la AJOFM să înceapă întâlnirile pentru recrutarea de forță de muncă din rândul imigranților care doresc să lucreze în județul nostru în diferite meserii atât femei cât și bărbați în domeniul turismului, în domeniul hotelier dar și în construcții pentru că pregătim sezonul de primăvară se va încălzi și avem nevoie de forță de muncă.

Încercăm  să ne organizăm și să le oferim pe lângă școală pentru copii și locuri de muncă. Sunt 13 școli în limba ucraineană și astăzi au fost din nou cei de la Inspectoratul Școlar Județean aici și le-am cerut să intensifice apelurile să invite la școală în limba ucraineană pe cei care doresc acest lucru. Încercăm să  venim în întâmpinarea imigranților cu tot ceea ce trebuie” a afirmat președintele CJ Suceava.