Pe data de 24 noiembrie, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Suceava organizează Bursa locurilor de muncă pentru deținuți.

Anunțul a fost făcut de directorul executiv al instituției, Mirela Adomnicăi, care a arătat că 16 persoane încarcerate în penitenciarul din Botoșani vor fi eliberate în lunile decembrie 2016 și ianuarie 2017.
„Bursa marchează încheierea unui protocol cu Penitenciarul Botoșani, în sensul că ne interesează să avem în evidență acești deținuți. În momentul în care părăsesc penitenciarul este recomandabil să se prezinte la sediul AJOFM Suceava, să fie luați în evidență, să fie informați, să fie consiliați și îndrumați către locuri de muncă corespunzătoare pregătirii lor profesionale, pentru că este nevoie de sprijin pentru reinserția lor pe piața muncii”, a declarat șefa AJOFM Suceava.
Totodată, Mirela Adomnicăi a precizat că cinci dintre deținuți au vârste sub 26 de ani. În acest caz, AJOFM Suceava poate acorda subvenții angajatorilor, pentru o perioadă de trei ani de zile.
Participarea persoanelor private de libertate la Bursa locurilor de muncă reprezintă o activitate devenită tradițională în sistemul penitenciar care are menirea de a reuni angajatori și persoane custodiate în unitățile penitenciare, aflate în ultima perioadă de executare a pedepselor privative de libertate și, în consecință, în căutarea unui loc de muncă. Implicarea deținuților în astfel de activități a fost și continuă să fie un demers necesar în creșterea șanselor de reinserție postdetenție.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.