Persoanele care așteaptă ajutoarele alimentare trimise de Uniunea Europeană mai au de așteptat. Anunțul a venit zilele trecute când prefectul sucevean a anunțat, cu părere de rău, că ajutoarele nu vor ajunge mai devreme de luna viitoare.

Astfel, după ce niciun asistat social nu a primit ajutor alimentar de la Uniunea Europeană de mai bine de 4 luni, iată că cele peste 150.000 de persoane din județ vor mai avea de așteptat cel puțin încă o lună.

După ce administrația locală a anunțat la sfârșitul anului trecut că ajutoarele nu vor veni la timp pentru sărbătorile de iarnă, ci se vor distribui „cu celeritate” în luna ianuarie, iată că au trecut și sărbătorile pascale și ajutoarele nu au mai venit. După ce Ministerul Fondurilor Europene a transmis prefectului de Suceava că este necesar un control prealabil în incintele unde se vor depozita alimentele se pare că nici acestea nu vor veni prea curând. Controalele urmează a fi efectuate de către grupul de lucru special constituit şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Astfel, din adresa trimisă către prefectură, mai reiese și faptul că furnizarea alimentelor pentru perioada 2015-2016 începe abia în iunie 2016, dată la care controalele trebuie finalizate. Astfel cele peste 150.000 de persoane asistate social vor mai avea de așteptat cel puțin încă o lună.

Desigur, printre acestea există și persoane care doar pe hârtie au nevoie de ajutor social, persoanele fiind perfect capabile să se întrețină. Totuși, marea majoritate a oamenilor trăiesc la limita sărăciei drept pentru care această așteptare poate fi de-a dreptul dramatică.

Cu siguranță administrațiile locale vor putea beneficia de o mică îmbunătățire de imagine, dacă aceste ajutoare vor fi distribuite înainte de alegerile locale. Să sperăm totuși că sucevenii vor înțelege că aceste ajutoare sunt ale lor, pe bună dreptate, și sunt trimise special pentru ei de Uniunea Europeană.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.