Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava anunţă desfăşurarea festivităţii de premiere a elevilor participanţi la proiectul “Ajutor la teme” pe data de 18 iunie, la ora 11.00, la Sala de Artă “Elena Greculesi” a instituţiei.

Beneficiarii proiectului „Ajutor la teme”, aflat în al cincilea an consecutiv de desfăşurare, pe perioada semestrului al II-lea al anului şcolar în curs, sunt 46 de copii şi tineri instituţionalizaţi în trei centre de plasament sucevene: „Colţ Alb”, „Micul Prinţ” şi „Speranţa”.

Prin acordarea unor meditaţii săptămânale la 11 materii şcolare, asigurate de 67 de profesori şi studenţi voluntari, s-a urmărit îmbunătăţirea situaţiei şcolare a elevilor din centrele de plasamanet menţionate, reducerea diferenţelor de şanse faţă de colegii lor, proveniţi din familii normal constituite, dar şi ridicarea gradului de încredere în forţele proprii şi stimularea potenţialului intelectual.

Monitorizarea proiectului s-a făcut săptămânal de către iniţiatoarea şi coordonatoarea proiectului, Nicoleta Tipa de la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, în colaborare cu personalul celor trei centre de plasament.

La evaluarea finală s-a urmărit situaţia şcolară; astfel, copiii care înregistrează cel mai mare progres la şcoală, răsplătind astfel eforturile profesorilor voluntari şi ale organizatorilor, vor fi premiaţi de către Biblioteca Bucovinei în cadrul acţiunii din 18 iunie.

Proiectul vizează rezultate pe termen lung, educaţia fiind pentru orice copil punctul de plecare în realizarea socio-profesională ca adult. Un mic ajutor, venit la momentul potrivit, poate schimba viaţa unui om. Din acest motiv, dacă avem sprijinul profesorilor, proiectul „Ajutor la teme” va continua şi în anii următori.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.