O elevă din Timișoara a fost confirmată cu coronavirus, anunță autoritățile. Este al şaptelea caz raportat în România. Fata este colegă de clasă cu băiatul de 16 ani care a fost deja infectat și care se află la izolare încă de miercuri.

Conform medicilor, rezultatele analizelor făcute elevei în vârstă de 16 ani au venit joi și au confirmat că și ea are coronavirus.

”Persoana confirmată pozitiv cu noul coronavirus este o tânără, colegă de clasă a băiatului de 16 ani, care s-a aflat în proximitatea acestuia. Tânăra este transferată la spitalul Victor Babeș din Timișoara”, a transmis într-un comunicat Grupul de Comunicare Strategică.

Autoritățile spun că acum sunt vizate și persoanele cu care eleva a intrat în contact.

”În cursul dimineții de vineri va fi extinsă ancheta epidemiologică asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânăra de 16 ani, fiind luate măsurile de izolare și de prelevare de probe”, se mai spune în comunicat.

Colegul fetei, băiatul de 16 ani care a fost diagnosticat miercuri cu coronavirus este deja în carantină. Medicii spun că, în cazul altor 25 de persoane cu care tânărul a fost în contact, rezultatele analizelor au fost negative.

”Persoanele menționate vor rămâne în continuare în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, conform măsurilor dispuse anterior”, precizează autoritățile.

Eleva de 16 ani este cel de-al șaptelea caz de coronavirus confirmat în România. Potrivit medicilor, 3 dintre pacienți s-au vindecat deja.

Cazul unei românce cu coronavirus a fost confirmat și în Italia. Este vorba despre o tânără de 22 de ani, care se află în izolare la domiciliu, în Bergamo.

 

 

 

 

Sursa: www.observator.tv

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.