Parte integrantă a Festivalului Toamnă la Voroneț și ajuns deja la cea de-a șaptea ediție, Salonul a avut vernisajul în dimineața zilei întâi a festivalului, precedând deschiderea oficială a acestuia.

Salonul internațional de fotografie a constituit o deschidere inspirată a Festivalului Toamnă la Voroneț, deoarece a deschis apetitul vizitatorilor pentru frumos, pentru imaginea surprinsă de obiectiv, indiferent că acesta este cel fotografic sau al camerei de filmat.

Fotografiile prezentate în salon, provenite din toate colțurile lumii, de la autori cu renume, s-au constituit în ferestre către realități revelate de talentul autorilor, unele șocante, altele amare. Fiecare fotografie, frumoasă prin conținut, sau pur și simplu prin atitudinea modelelor surprinse, constituie o treptă necesară în drumul spectatorului spre diaporamă și film documentar.

Preocuparea organizatorilor pentru calitatea deosebită a fotografiilor expuse, unele cu premii importante ale lumii camerei obscure, chiar dacă modernizată de epoca imaginii prelucrate digital, denotă seriozitatea cu care aceștia au tratat evenimentul, în cele mai mici amănunte.

Chiar dacă sala expoziției s-a golit rapid, pentru ca spectatorii să participe la deschiderea festivalului de film, suntem convinși că expoziția va atrage vizitatori pe toată durata menținerii ei, ba chiar recomandăm celor care trec prin Gura Humorului să facă un mic ocol până la Casa de Cultură pentru a vedea fotografiile, merită.

Cristian Tonolla

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.