Joi, 24 septembrie, SPR9 Șcheia a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că o femeie  de 71 ani, din com. Ilișești, a fost tâlhărită.

În urma cercetărilor s-a stabilit că la data de 24.09.2020, în jurul orei 10.30, femeia a plecat de la domiciliul pentru a merge la fiul său ce locuiește pe un drum alăturat. La un moment dat a părăsit șoseaua principală (betonată) și s-a deplasat pe o cărare cu vegetație densă, ocazie cu care la aproximativ 150-200 metri de șoseaua mai sus menționată din spate a fost ajunsă de o persoană de sex masculin cu glugă pe cap, care i-a smuls geanta ce o avea în mână și a fugit.

La aproximativ 50 metri de locul faptei a fost identificată geanta aruncată pe sol, din interiorul căreia lipsea suma de 130 lei.

Cercetările au fost continuate de echipa operativă din cadrul SPR 9 Șcheia desfășurându-se activități investigative, informative și de cercetare penală complexe pe raza com. Ilișești, pornindu-se de la zona comiterii faptei, efectuându-se conducerea în teren cu persoana vătămată, identificări de martori, stabilindu-se că bănuit este B.A., de 21 ani, din com. Ilișești, cunoscut cu preocupări infracționale.

S-au dispus măsuri imediate de căutare a acestuia în vederea cercetărilor iar în urma obținerii de informații, s-a stabilit că B.A. zis ”Aladin” a fugit și s-a ascuns într-o clădire în construcție ce va servi ca hotel,  situată pe partea dreaptă a DN 17 după clădirea Primăriei Ilișești și în care accesul nu era restricționat în nici un fel.

Operativ în acel loc s-au deplasat 7 polițiști din cadrul SPR 9 Șcheia coordonați de șeful secției, cu 4 autospeciale din dotare, iar la etajul clădirii a fost identificat B.A. care a fost condus la sediul poliției. Dosarul cauzei a fost prezentat la procurorul de serviciu la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava care a confirmat continuarea urmăririi penale față de suspect, fiind de acord cu luarea măsurii preventive de reținere a acestuia.

Cu ocazia audierii, în prezența avocatului, B.A. a recunoscut comiterea infracțiunii. Față de suspect s-a dispus reținerea pentru 24 ore, imediat efectuându-se conducerea în teren cu acesta în stare de reținere, activitate ce a întărit probatoriul administrat, apoi fiind introdus în CRAP al IPJ Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „tâlhărie calificată”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.