Mulți suceveni cred că interlopii conduc iar, de cele mai multe ori, majoritatea politicienilor și polițiștilor se subordonează direct, sau mai grav, îi sprijină direct pe golanii hoți.

Un mesaj extrem de dur la adresa politicienilor şi a şefilor din Poliţie, care circulă, de puţin timp, pe internet aduce amănunte interesante despre relaţia politicieni corupţi – şefi de poliţie veşnici – interlopi. Autorul mesajului este Ioan Cănărău (vicepreşedinte la nivel naţional al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie şi preşedinte al filialei Neamţ), iar în mesajul care se termină şi cu un Ultimatum, acesta punctează, printre altele: „Politicieni corupți și nepăsători, ne trimiteți în fiecare zi la moarte sigură… personajele astea puturoase pe care le-am trimis, prin vot, în Parlament și de acolo pe la conducerile ministerelor să nu mai fie aservite intereselor de grup și celor personale… șefi cu decenii în spate în funcții de conducere și din cauza cărora sistemul polițienesc a ajuns la mâna interlopilor înrudiți cu ei și politicienii care au girat pentru ei”. Polițistul din județul vecin județului nostru, dl. Cănărău cere, de urgenţă, organizarea unor concursuri pentru funcţii de conducere în care să primeze studiile şi experienţa, nu gradul profesional şi punctează: ,„Vrem o poliție doar în slujba cetățenilor cinstiți, o poliție neaservită politic, neșantajabilă de grupări mafiote !”.

  • Scrisoarea cu multe și dureroase adevăruri

„Simt furie și revoltă, un zbucium interior continuu, care-mi macină sufletul!
Strigăte de durere aud în jurul meu și văd zeci de mii de polițiști înverșunați pe însăși neputința lor de a-și manifesta public trăirile interioare! Politicieni corupți și nepăsători, ne trimiteți în fiecare zi la moarte sigură iar noi stăm cu mâinile în sân și nu ripostăm pentru că legile voastre proaste ne bagă la pușcărie în loc să ne apere!!! Ne-am cam săturat de voi! NU VĂ PASĂ NICI CÂT NEGRU SUB UNGHIE DE DREPTUL LA VIAȚĂ AL POLIȚIȘTILOR! Nu mai vrem să moară polițiști ! Cât mai suportăm astfel de umilințe? Ce ar trebui să facem, noi polițiștii, pentru ca personajele astea puturoase pe care le-am trimis prin vot în Parlament și de acolo pe la conducerile ministerelor să nu mai fie aservite intereselor de grup și celor personale? Câtă putință avem să-i fugărim din scaunele lor de care au rămas lipiți, pentru că și-au pus aripioarele invers, pe acei șefi, cu decenii în spate, în funcții de conducere și din cauza cărora sistemul polițienesc a ajuns la mâna interlopilor înrudiți cu ei și politicienii care au girat pentru ei? Eu nu la asta am sperat când m-am făcut polițist! Sau când colegii m-au ales liderul lor de sindicat!!! În puterea noastră stă să-i oprim pe cocoțații ăștia în posturile, cheie, de unde conduc după cum le stă catargul dimineața, nu după cum nevoile societății civile îi obliga de fapt! Mobilizare generală, zic, să arătăm cetățenilor cinstiți că polițiștii muncesc pentru a-i apăra pe ei, nu pentru partide, politicieni, șefi sau infractori!
Nu vrem să fim eroi sau să ni se recunoască meritele post-mortem, vrem să fim polițiști, ce vi se pare atât de complicat, stimați conducători de țară!?! Ultimatum: dacă, în regim de urgență, nu întreprindeți măsurile legale pentru ca toți polițiștii aflați în funcții de conducere să fie schimbați, la reorganizare, prin vacantarea funcțiilor pentru a căror ocupare să participe la concurs polițiști cu studii și experiență, indiferent de gradul profesional, vom recurge la măsuri extreme de protest! Vrem o poliție doar în slujba cetățenilor cinstiți, o poliție neaservită politic, neșantajabilă de grupări mafiote!”, susține Cănărău Ioan, vicepreședinte SNAP.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.