Orice petrecere este cu adevărat reușită dacă are muzică, iar amintirea momentelor trăite este păstrată doar dacă oamenii se distrează la evenimentul la care aleg să participe.

Oamenii care fac fețele să zâmbească și inimile să salte de bucurie sunt cei care au ales să  facă asta, indiferent de zi, moment sau sărbătoare, de accea aplauzele le sunt principala sursă de energie.

Exemplu de artiști care își pun toată priceperea și dragostea atunci când ajung în fața oamenilor care îi așteaptă sunt cei care fac parte din Taraful Florin Mucea, care reușesc să creeze momente de pus în ramă.

Pentru artiștii din taraf, care au ales să nu își vândă profesionalismul și să nu facă rabat de la calitate oricât de tare ar fi muzica comercială la modă, urmează o perioadă încărcată întrucât în preajma sărbătorilor de iarnă, aceștia, alături de alți invitați speciali, vor cânta pentru oamenii din diferite localități din județ.

Și pentru că încă mai există, din fericire, persoane care cern profesionalismul de amatorism, agenda Tarafului Mucea se scrie din timp, iar fiecare eveniment este tratat de artiști cu seriozitate și repetiții.

Astfel, pe 25 decembrie 2019 Primăria şi Consiliul Local Gălăneşti organizează un frumos Bal de Crăciun la care sunt invitaţi toţi localnicii din comună cât şi cei din satele din jur. De sărbători se întorc acasă şi cei care muncesc în străinătate, de aceea organizatorii s-au gândit să invite Taraful Florin Mucea şi pe îndrăgitul interpret de muzică populară Grigore Gherman .

Pe 26 decembrie 2019, Taraful Florin Mucea este invitat să cânte la cea de-a doua ediție a Balului Huţanilor ce va avea loc la Vila Lulu din Vatra Moldoviţei. Evenimentul este organizat de Angelica Flutur, iar alături de ea vor fi prezenţi Alexandru Brădățan şi Grigore Gherman.

„Deja se anunţă o participare numeroasă, atât din zonă, cât şi din alte colţuri ale ţării, oameni care iubesc Bucovina şi tradiţiile ei. Anul 2020 va începe pentru noi cu un proiect foarte frumos, iniţiatorul proiectului fiind domnul Ovidiu Pitic din Vicovu de Sus”, a precizat Florin Mucea.

El a precizat că la acest proiect au fost invitaţi în calitate de co-organizatori artista Angelica Flutur, Taraful Florin Mucea şi fotograful Andrei Juravle. Manifestarea va avea loc pe 6 ianuarie 2020 şi se numeşte „Boboteaza la Vicov”.

„Va fi un bal aşa că pe vremuri și, bineînţeles,  toţi participanţii sunt rugaţi să vină în costum popular pentru că au cu ce se mândri. Trebuie să spun că alături de Angelica Flutur va fi invitat special şi artistul Grigore Gherman. Ne dorim ca «Boboteaza la Vicov» să devină o manifestare cu tradiţie pentru vicoveni şi pentru cei din satele din jur”, a adăugat Florin Mucea.

Acesta a precizat că evenimentul va fi găzduit de Grand Salon Noblesse din Vicovu de Sus.

„De altfel, pe 10 ianuarie 2020 la Popasul Vlădichii din Rădăuţi continuăm cu o Seară Bucovineană la care vor fi invitaţi de onoare Angelica Flutur şi Grigore Gherman. Gazdele ne vor primi cu ospitalitate şi bucate tradiţionale stropite din belşug cu un vin bun”, a mai spus Florin Mucea.

Trebuie precizat că la Popasul Vlădichii serile bucovinene au devenit deja tradiție pentru toţi cei dornici de voie bună şi muzică aleasă.

Bucovina se poate mândri astăzi, încă, cu oameni vrednici, tradiții vii și obiceiuri păstrate, iar artiști precum cei care fac parte din Taraful Florin Mucea contribuie la promovarea Bucovinei adevărate, așa cum am găsit-o și cum avem datoria de a o preda urmașilor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.