Două accidente au avut loc în acest weekend, pe fondul consumului de alcool la volan.

Sâmbătă, la ora 11.24, pe DN 17, pe raza comunei Iacobeni, un tânăr de 20 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul autoturismului, a lovit bordura din partea dreaptă, după care s-a răsturnat în afara părţii carosabile, moment în care a surprins şi accidentat un bărbat de 70 de ani, din localitate, care se deplasa regulamentar pe trotuar.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a pietonului, care necesită pentru vindecare 40 – 45 zile de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 03.40, pe DN 29A, în interiorul comunei Zvoriştea, un bărbat de 27 de ani, din județul Botoşani, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat în şanţul din dreapta.

Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui tânăr de 22 ani, din județul Botoșani, pasager în autoturism.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.