În cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a evenimentelor rutiere pe fondul excesului de viteyă şi consumului de alcool, poliţiştii au aplicat sancţiuni în valoare de peste 170 de mii de lei şi au reţinut 31 de premise de conducere.

În perioada 19 – 21 septembrie, Serviciul Rutier şi formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare pe DN 2 şi DN 17, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 640 sancţiuni contravenționale, în valoare de 175.030 lei, din care 386 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Tot în cadrul acţiunii au fost reţinute 31 permise de conducere, din care 16 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 4 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 10 infracţiuni la regimul rutier.

Un tânăr de 25 ani, din comuna Forăşti, a condus autoturismul pe DN 2 în localitatea Cumpărătura cu viteza de 117 km/h (+67km/h). A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

Un bărbat de 47 ani, din municipiul Suceava, a fost depistat conducând autoturismul pe DN 2, pe raza localităţii Oniceni, cu viteza de 82 km/h şi fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării.

Un tânăr de 24 ani, din municipiul Vatra Dornei, a condus autoturismul pe DN 17, în interiorul comunei Vama, cu viteza de 124 km/h (+74 km/h). A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării.

Un bărbat din comuna Udeşti a condus autoturismul pe B-dul Sofia Vicoveanca din municipiul Suceava şi neasigurându-se la executarea manevrei de mers cu spatele a intrat în coliziune cu un autoturism, rezultând avarii. Conducătorul auto vinovat de producerea tamponării a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar din verificări polițiștii au stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere. A fost întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.