Ieri dimineaţă, la ora 07.30, a fost adusă la Spitalul de Urgenţe Judeţean Suceava o persoană în comă alcoolică. Din cauza faptului că a băut jumătate de litru de alcool dublu de proveniență dubioasă, tânărul a decedat.

La faţa locului s-a deplasat o echipă, care a stabilit faptul că la data de 21 iulie, un tânăr de 17 ani din comuna Stroieşti a consumat aproximativ 700 ml de vişinată împreună cu un sătean, la locuința celui din urmă, după care a plecat la stâna unde muncea în calitate de îngrijitor ovine și a dormit. Mama băiatului a povestit că acesta lucra de un an și două luni la stâna din satul Sfântul Ilie. Adolescentul era din Stroiești și provenea dintr-o familie cu o situație materială dificilă.

A doua zi, în jurul orelor 05.30, un alt îngrijitor de la aceeaşi stână, a constatat că minorul nu se poate trezi. La faţa locului a fost solicitat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Suceava care i-a acordat victimei primele îngrijiri medicale, transportându-l la Spitalul Judeţean de Urgenţe  Suceava, unde s-a continuat procedura de resuscitare, însă la orele 09.00, minorul a decedat.

„Pacientul a fost adus la UPU decedat, iar după manevre de resuscitare cardio pulmonare de aproximativ 50 de minute efectuate în ambulanță, acesta a suferit un stop cardio respiratoriu ireversibil. Se pare că există suspiciune de intoxicație cu alcool, dar examenul necropsiei va elucida acest lucru”, a declarat șeful UPU, Liviu Cârlan.

Cel în cauză a fost diagnosticat în primă fază cu „comă alcoolică de gradul 4, intoxicaţie acută, stop cardio-respirator şi edem pulmonar acut”.

Poliţia a demarat o anchetă, iar cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma necropsiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.