Reprezentanţii ALDE din mai multe județe din țară susţin că membrii acestei formaţiuni care doresc să intre în competiţia pentru alegerile locale vor trebui să îndeplinească criteriile de integritate stabilite de conducerea centrală a partidului şi să fi dovedit prin activitatea lor politică faptul că au activat în interesul comunităţii.

Totodată, ALDE nu acceptă candidaţi la funcţiile de primari de muncipii şi oraşe, respectiv la cele de consilieri judeţeni şi municipali decât persoane cu studii superioare.

  • Candidaţii nu trebuie să aibă afaceri sau contracte cu instituţia pentru care candidează sau cu instituţii din subordinea acesteia

,,Cel mai important lucru a fost definirea criteriilor care trebuie să guverneze competiţia internă. Activitatea politică bună este necesară, dar nu şi suficientă. De aceea, conducerea centrală a ALDE a stabilit criterii de integritate. Candidaţii noştri nu trebuie să fie parte în afaceri sau contracte cu instituţia pentru care candidează sau cu instituţii din subordinea acesteia. De asemenea, ei trebuie să nu aibă nereguli sau falsuri constatate prin hotărîri definitive, în declaraţia de avere sau de interese. Ei nu trebuie să se afle sub efectul unei hotărîri judecătoreşti definitive de incompatibilitate sau de conflict de interese şi nu trebuie să înregistreze, în calitate de persoane fizice, datorii mai vechi de un an la bugetul local”, a declarat deputatul ALDE Mircea Irimie. Cei de la ALDE mai susțin că membrii acestei formaţiuni care optează pentru funcţia de primar de municipiu sau de oraş, precum şi pentru funcţia de consilier judeţean sau municipal trebuie să aibă studii superioare. ,,O condiţie la care ţinem foarte mult ţine de educaţia candidaţilor noştri. Colegii noştri care vor candida pentru funcţii de primari ai municipiilor şi oraşelor, de consilieri judeţeni sau de consilieri municipali vor trebui să aibă studii superioare. Candidaţii la funcţiile de primari de comune sau de consilieri locali vor trebui să aibă minim studii medii. Suntem un partid puternic, cu resurse umane valoroase, de aceea sînt convins că vom putea oferi candidaţi credibili, integri, buni profesionişti şi dedicaţi interesului comunităţii”. Regula privind obligativitatea de a avea studii superioare nu se aplică însă celor care au deja mandate de primari, consilieri judeţeni şi consilieri locali, aceştia avînd drept de preemţiune în a intra în competiţie pentru un nou mandat. Până acum nu a fost vehiculat niciun nume de candidat pentru vreuna dintre funcţiile de primar de municipiu sau oraş din judeţul Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.