Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice reprezinta una din cauzele principale ale agravarii consecintelor accidentelor rutiere. Politia actioneaza permanent pentru salvarea de vieti si sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie si pun in pericol traficul rutier.

În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, în perioada 20-22.06.2015, Serviciul şi Biroul Rutier Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu sprijiniţi de lucrători de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ. În cadrul acţiunii au fost aplicate 94 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 24.000 lei.

De asemenea, au fost constatate 4 infracţiuni din care 3 conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 1 conducere cu numere false. Au fost reţinute 6 permise de conducere, toate pentru consum de alcool. Totodată, au fost reţinute 2 certificate de înmatriculare. În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 202 participanţi la trafic.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia să nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!  Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.  De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie. Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare! Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.  Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

NU FIŢI VICTIMELE ALCOOLULUI!

NU VĂ URCAŢI LA VOLAN DUPĂ CE AŢI CONSUMAT BĂUTURI ALCOOLICE!

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.