Mâine, 25 mai, în cadrul unei ședințe a Partidului Poporului Dan Diaconescu, vor avea loc alegeri. Conform președintelui interimar, nici la excluderi nu se vor zgârci.

Doamna senator Steliana Vasilica Miron, care a preluat frâiele partidului cu titlu de interimat, a anunțat că vor fi aleși doi primi vicepreședinți, însă există și membrii propuși pentru excludere.

Cei vizați de excludere din partid sunt doi consilieri locali, unul din Moldova Sulița și unul din Câmpulung Moldovenesc. Potrivit senatoarei, cei doi nu au participat politic la alegerile de anul trecut. Pe lista neagră a partidului se află și Radu Iacoban, respectiv Dumitru Matei. Ei ar fi trebuit să îi succeadă în Consiliul Județean pe deputatul Cezar Cioată și pe Adrian Artene. Cei doi s-au revoltat împotriva conduceri PP-DD Suceava, considerând că s-au făcut abuzuri.

Se pare că tot mâine, Petru Preutescu va primi girul conducerii, pentru a deveni consilier județean. Reamintim că acesta era pe un locul neeligibil, respectiv 22, din lista de consilieri judeţeni ai PP-DD, dar având susținerea președintelui interimar de atunci, Traian Tudor, Preutescu a ajuns să ocupe una dintre pozițiile eligibile ale acestei liste. După ce se va sfârși ședința de la Suceava, senatoarea va participa la întrunirea organizației PP-DD Rădăuți, iar conform spuselor ei, dorește ca în această primă ședință a organizației să asculte doleanțele oamenilor din partid.

Referitor la plecarea deputatului Cezar Cioată la PC, senatoarea Miron a spus că „nu știu care sunt motivele pentru care acesta a  părăsit partidul, însă am rămas prieteni, deoarece am format o echipă frumoasă. Plecarea lui este o pierdere și sper să fi făcut alegerea potrivită”, a conchis Vasilica Miron.

Cezar Cioată nu va trebui să plătească partidului suma de 20 de mii de euro deoarece, la ultima ședință a Partidului, aleșii au returnat respectivele „contracte”, care prevedeau faptul că cei care părăsesc partidul vor fi amendați cu 20 de mii de euro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.