Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie privind restricții de circulație în zona punctelor de trecere a frontierei Ruse și Kardam, din cauza unor proteste ale fermierilor bulgari.

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria că, vineri, Asociația Producătorilor de Cereale din Bulgaria a anunțat organizarea unor acțiuni de protest în zona punctelor de trecere a frontierei Ruse (corespondent PTF Giurgiu) și Kardam (corespondent PTF Negru Vodă), inclusiv prin blocarea cu tehnică agricolă a accesului auto în PTF menționate, precum și a circulației rutiere pe drumurile republicane (naționale sau europene) adiacente/aferente.

Se recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația din zonele respective, iar șoferilor să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului.

MAE transmite că pe perioada desfășurării acțiunilor de protest, este posibil ca, pentru perioade de timp limitate, unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere, precum și circulația prin PTF menționate și în zonele adiacente acestora.

În această perioadă, este posibil să se formeze coloane de autovehicule, în special de automarfare, scrie antena3.ro. Astfel, se recomandă turiștilor români să se asigure că dețin suficiente resurse de combustibil, apă și alimente și că mențin în stare de funcționare mijloacele mobile de comunicare, iar firmelor românești de transport internațional de marfă sau pasageri li se recomandă să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare, inclusiv prin luarea în considerare a posibilității înregistrării unor timpi măriți de așteptare la trecerea frontierei bulgare și prin asigurarea resurselor necesare de apă și alimente persoanelor transportate, scrie psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.