Persoanele fizice care au credite la CEC Bank primesc o amânare de 30 de zile la plata ratelor, în contextual crizei epidemiologice Covid 19. Instituția bancară a luat această măsură pentru a veni în sprijinul persoanelor care trec printr-o situație dificilă. Și alte bănci care operează pe teritoriul românesc au adoptat diverse măsuri pentru susținerea consumatorilor.

Persoane fizice vor putea să-şi plătească ratele oricând, în termen de maximum 30 de zile de la scadenţă, iar pentru această perioadă nu se vor aplica penalităţi și nici nu vor fi raportări la Biroul de Credit. Potrivit băncii, durata contractului va rămâne neschimbată, deci nu va fi necesară semnarea unor acte adiţionale.

Măsura se aplică tuturor clienţilor care nu dispun în conturile deschise, la data scadenţei, de banii necesari plăţii ratelor şi limite de credit prin carduri, fără a fi necesare demersuri suplimentare şi este valabilă pentru toate creditele: pentru locuinţe, pentru consum sau pentru limite de credit prin carduri.

Pe de altă parte, CEC își sfătuieşte clienţii soluţii de plăţi la distanţă (internet banking sau/şi mobile banking), să îşi ramburseze ratele, având în vedere că la următoarea scadenţă vor avea o presiune mai mare asupra bugetului, având de rambursat şi rata amânată, şi rata scadentă în luna respectivă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.