Alertă pentru românii care vor să viziteze sau tranziteze Grecia. Ministerul Afacerilor Externe a transmis că meteorologii eleni au emis o prognoză de vreme nefavorabilă pentru ziua de astăzi, 16 iulie. 

Conform avertismentului Insulele Iionice, estul şi vestul Greciei Centrale, Peloponez, Insulele Sporade, Peninsula Attica şi  Thesalia, dar şi vestul Macedoniei vor fi afectate de ploi torenţiale, furtunuri şi vânt în rafale.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul local de Meteorologie a emis o prognoză de vreme nefavorabilă pentru marți, 16 iulie 2019, respectiv ploi torențiale, furtuni, vânt în rafale.

Zonele afectate sunt:

Insulele Ionice;

Epir;

Vestul Macedoniei;

Macedonia Centrală;

Estul și Vestul Greciei Centrale;

Peloponez;

Insulele Sporade;

Peninsula Attica;

Thesalia.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Anunţul vine la mai puţin de o săptămână de la tragedia care a afectat regiunea Halkidiki. Atunci, şapte oameni, printre care şi un copil şi o femeie din România şi-au pierdut viaţa, iar alţi 120 de oameni au fost răniţi.

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.