La nivel de judeţ, mi-e destul de greu să cred că cineva îl poate da jos pe Băişanu de pe scaunul prezidenţial. Spun asta pentru că, după mai multe luni de tachinări în cadrul partidului, după ce echipa PNL Suceava s-a despărţit în două armate, ba chiar trei, Băişanu le-a cam arătat partea dorsală celor răzvrătiţi. Prezenţi la BPN în acest weekend, cei de la Suceava au venit cu un rezultat clar: Băişanu rămâne preşedinte până la alegeri.

Neînţelegerile au pornit de la faptul că vreo câţiva liberali nu au fost de acord cu modul de conducere a lui Băişanu. Să nu uităm însă că disputele au început după alegerile generale, când acelaşi Băişanu a reuşit o performanţă, cu ajutorul PSD, recunoscut de preşedinte, la nivelul judeţului. Astfel că, după vreo câteva încercări eşuate la Suceava, grupul “aproape nul”, cum l-a numit Băişanu, a încercat deportarea acestuia şi la Biroul Permanent al Partidului, ce a avut loc la Constanţa, la finele săptămânii trecute. Se pare că cei din conducerea partidului nu au tratat cu seriozitate cererea de demitere a lui Băişanu, propusă de Marius Ursaciuc, primar de Gura Humorului.

Pentru a finaliza cu subiectul “Băişanu, preşedinte”, spun doar că acesta s-a întors la Suceava cu încă o victorie în faţa grupului “gigi-contra”, grup care nu prea pare să aibă o temelie solidă, atâta timp cât reprezentanţii PNL i-au cam ignorat.

Până în prezent, singurul care şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţia partidului este cunoscutul primar de Gura Humorului, Marius Ursaciuc. Om cu state vechi în partid, am fi tentaţi să spunem. Acesta nu prea s-a perindat pe la alte partide, în afară de marele PCR (Partidul Comunist Român). În legătură cu candidatura acestuia, nici asta nu e sigură, cum nici poziţia lui în partid nu e sigură. Cu toate acestea, Băişanu a declarat recent că îşi doreşte mai mulţi candidaţi pentru funcţia de preşedinte, deoarece o victorie este mai apreciată în urma unei lupte. Deducem, în urma declaraţiei, că Băişanu este sigur de victorie, acum cu atât mai mult, când şi-a aflat toţi adversarii din cadrul partidului.

Ba mai mult, o chestiune interesantă este subliniată de Băişanu. Acesta se întreabă cum poate fi nemulţumit un grup de oameni de conducerea partidului, o conducere din care şi ei fac parte? Fiecare decizie luată la nivelul partidului a fost filtrată şi de dânşii, iar acum, ca din neant, niciuna nu mai este bună pentru organizaţia judeţeană?

Practic, pe data de 5 octombrie, bătălia se va da între Băişanu şi Ursaciuc. Adică între un “şmecher” şi un “greu”. Balanţa este înclinată clar în favoarea lui Băişanu, după tot circul mediatic creat în ultimele luni în partid. Cu toate acestea, până la numărătoarea voturilor, tensiunea rămâne ridicată, cel puţin pentru unii… alţii ar trebui să aibă grijă să nu le scadă glicemia, şi tot aşa. Mai e puţin, iar locuri în lojă mai sunt… dacă sunteţi interesaţi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.