Alexandru Brădățan, artistul care a reușit să cucerească o țară întreagă cu melodiile sale, dar mai ales cu optimismul său, își descrie cu mare modestie propria copilărie și nu se sfiește deloc să povestească cum stătea până târziu în seară cu alți copii la săniuș, înghețați la picioare.

Despre copilăria sa artistul spune că a fost „așa cum trebuie să fie”: fără tehnologie, cu bucurii mărunte și cu întâmplări care astăzi s-au transformat în amintiri de neuitat.

Multe amintiri mă leagă de prima zăpada, de iarnă în general. Nu am cum să uit zilele de săniuș, când stăteam până târziu în noapte cu pantalonii uzi, înghețați la picioare și parcă nu ne mai săturam de dat cu sania. Cum aș putea uita azi de acei oameni de zăpada pe care îi făceam în curtea casei sau de celebrele cazemate care ne făceau să arătam ca niște eschimoși.

Firește că fiecare anotimp este frumos în felul său și de fiecare anotimp mă leagă amintiri frumoase, povești, pățanii. Iarna are însă un loc special în amintirile mele, pentru ca mi-a fascinat copilăria cu tot ce era mai frumos și mai ales cu nămeții de altădată și cu gerul aspru  care parcă astăzi s-au cam pierdut sau le cam ducem dorul. Chiar dacă nu sunt iernile de altădată, zăpada îmi aduce aminte de copilărie”, a mărturisit artistul.

Ca pe orice om ajuns la maturitate, și pe Alexandru Brădățan îl încearcă sentimente de emoție și nostalgie atunci când este întrebat dacă îi este dor de copilărie. Acesta a recunoscut că are și momente din copilărie, dar și persoane de care îi este dor.

 

„Dorul e o stare ce cred ca își face loc în sufletul fiecăruia dintre noi. De multe lucruri mi-e dor din copilărie, mai ales de bunicii mei care au plecat prea devreme, de starea aceea de copil și de timpul de atunci.

Mi-e dor de acele vremuri când nu aveam nicio obligație și parcă nu aveam atâtea gânduri ca acum. Oricât am vrea copii nu mai putem fi, dar putem să încercăm să ne aducem aminte că a fi copil înseamnă a te bucura din plin de viață, a fi bun, generos, nu tot timpul «cuminte»”, a spus zâmbind artistul.

Alexandru Brădățan se bucură astăzi de aprecierea publicului, având foarte mulți fani, atât în țară, cât și în străinătate. Acesta a reușit să își construiască o carieră de succes și să își formeze un public fidel, însă cu toate acestea, consideră că omul ar trebui să se bucure mai mult de viață și de lucrurile simple, fără să aștepte momente întemeiate pentru a zâmbi.

„E important să știm să ne bucurăm din orice, din lucruri simple și să nu avem pretenții și așteptări mari pentru a schița un zâmbet. E important să fim sinceri cu noi și să luam bucuriile ce ne sunt oferite de viață, care nu sunt puține.

Personal, sunt mândru și bucuros cu viața pe care o am și le mulțumesc părinților și lui Dumnezeu pentru acest lucru și încerc să profit din plin de fiecare moment pentru că nu se știe niciodată cât ține. Când viața este legată de cântec și voie bună, de oameni dragi, nici nu încape în discuție să fie altfel decât minunată”, a mai spus Alexandru Brădățan.

În încheiere artistul a declarat că în această perioadă bucuria sa vine din proiectele sale, mai ales că pentru toți cei care îl îndrăgesc pregătește melodii noi care vor fi puse pe un nou material discografic.

„Multe dintre melodiile pe care le veți asculta în perioada următoare vor fi cu muzica și textul compuse de mine, deci, vor fi practic trăirile mele. Îmi doresc ca proiectul la care lucrez să ajungă la sufletele celor care mă iubesc, dar despre acest nou proiect sunt convins că vom discuta separat, în viitorul apropiat. Până atunci, nu uitați să vă bucurați de viață”, a conchis Alexandru Brădățan.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.