Interpretul de muzică populară Alexandru Brădățan a vorbit, într-un interviu pentru SuceavaLive, despre semnificația sărbătorilor pascale, despre cum petrecea Paștele în copilărie, dar și despre sfânta sărbătoare în această grea perioadă.

„Am norocul ca orașul meu drag, Gura Humorului, să fie străjuit de Mănăstirile Humorului și Voroneț. În perioada Sărbătorilor Pascale, slujbele care îmi sunt cele mai dragi sunt Deniile din Săptămâna Mare. Pe parcursul anului, ba sunt nunți, ba alte evenimente și nu ajungeam mereu la Biserică, însă în Săptămâna Mare îmi făceam timp mereu să merg și să particip la Denii și la Voroneț și la Mănăstirea Humorului, dar de câțiva ani mergeam la Sihăstria Putnei, alături de un grup de prieteni.

Când eram mic se respectau multe obiceiuri. De exemplu, în duminica Floriilor se făceau acele focuri pe dealuri, menite să alunge spiritele rele. În această săptămână, de când mă știu, îmi ajutam părinții la treburi prin ogradă și prin casă, iar acum, de când sunt la casa mea, nu trebuie să îmi mai spună nimeni să fac curățenie pentru că trebuie să pregătim casa pentru această sărbătoare mare”, a transmis Alexandru Brădățan.

Îndrăgitul interpret spune că i-ar fi plăcut ca, în această perioadă, pragul casei să-i fie călcat de toți prietenii și speră ca acest lucru să se întâmple în viitorul apropiat.

„Casa mea e pregătită de sărbătoare pentru că am avut timp din belșug să fac de toate.

Noi suntem binecuvântați pentru că ne-am născut în această zonă, iar Bucovina, deși este încercată de probleme, este încă o gură de rai. Eu îmi doresc să ne putem bucura, din nou, de acel normal cu care am fost învățați și ca fiecare dintre noi să își reia activitatea, însă sănătatea trebuie să fie pe primul loc”, a declarat Alexandru Brădățan.

Acesta a ținut și să transmită un mesaj pentru toți românii, urându-le acestora sănătate, bucurie și înțelepciune pentru a trece peste această încercare.

„Bucovina este și va fi mereu în sufletul meu, indiferent de ceea ce se spune despre ea, iar cei care vorbesc, ar trebui să vină și să vadă Bucovina în splendoarea și valoarea ei!

Bucovinenilor mei dragi și tuturor românilor le doresc din toată inima sănătate, pentru că am conștientizat cu toții că nu doar în aceste zile sănătatea este importantă și trebuie să avem grijă de ea. Le doresc răbdare, bucurie și înțelepciune pentru a trece peste această încercare. Sărbători cu bucurie și pace alături de cei dragi, pentru că majoritatea suntem înconjurați de persoanele pe care le îndrăgim și este important ca aceste sărbători să le petrecem alături de oameni importanți din viața noastră.

Abia aștept să ne salutăm cu biruința asupra morții și anume cu «Hristos a Înviat»”, a mai transmis Alexandru Brădățan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.