Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, deputatul Alexandru Rădulescu, a declarat că nu îl surprinde, în contextul dezvoltării turismului în județul Suceava, faptul că președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, ignoră intenționat toate evidențele privind creșterea acestui sector.

Potrivit deputatului Alexandru Rădulescu, turismul a constituit întotdeauna un factor fundamental al dezvoltării economice a județului Suceava susținut în primul rând de frumusețea cadrului natural, de patrimoniul istoric și religios lăsat de înaintașii noștri și de patrimoniul folcloric și gastronomic generat în timp de eterogenitatea etnică și culturală a acestui spațiu.

„Constat, în ultima perioadă, din mass-media locală și din statisticile de specialitate că această activitate s-a intensificat mult în ultimii 2-3 ani, că numărul turiștilor a crescut foarte mult și aflu acum că gradul de ocupare al unităților turistice de primire, pentru perioada Sărbătorilor Pascale, se apropie de 100%.

Consider că acest fapt, pe lângă premisele naturale și culturale menționate mai sus, se datorează în mare parte și unui management bun al Guvernului PSD – ALDE în domeniul social și turistic”, a precizat Rădulescu.

Deputatul sucevean susține că printre premisele creșterii acestui sector se datorează măsurile luate de către Guvern.

„Deoarece au crescut salariile (salariul mediu cu 36%), pensiile (27%), bursele elevilor și studenților, ajutoarele sociale, puterea netă de cumpărare (cu 26%), deoarece s-au luat și măsuri directe precum gratuități de transport pentru elevi, studenți și pensionari și s-au acordat vouchere de vacanță pentru salariați a crescut mult posibilitatea fiecăruia de a-și permite să meargă în vacanță.

Pe de altă parte, Guvernul a luat și măsuri directe menite să vină în sprijinul agenților economici care își desfășoară activitatea în turism: a fost redus TVA – ul în domeniu la 5% (cel mai redus din U.E), a fost plafonat prețul la gazele naturale, a fost redus TVA – ul la serviciile de apă și canalizare la 9% și de curând a demarat programul destinat stațiunilor balneare prin care se finanțează cu până la 200.000 euro diverse activități turistice”, a afirmat deputatul PSD.

Alexandru Rădulescu amintește faptul că în ceea ce privește direct județul Suceava mai pot fi menționate și alte repere ale implicării Guvernului PSD–ALDE în favorizarea dezvoltării turismului: declararea unor localități sucevene drept stațiuni de interes național (Poiana Stampei, Cacica, Pojorâta, Sucevița, Dorna Candreni), reabilitarea unor căi rutiere ce facilitează accesul turiștilor în județ (DN 17, DN 17A, DN 17B, DN 2, DN 2E precum și 8 drumuri județene printre care și cele din zona turistică Mălini – Slatina), finanțarea unor infrastructuri turistice (precum pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc). Acesta spune că promovarea turistică e foarte importantă în dezvoltarea acestui domeniu.

În final, deputatul Alexandru Rădulescu consideră că președintele CJ Suceava își atribuie un rol mult mai semnificativ în dezvoltarea turismului din Bucovina decât are de fapt.

„Nu mă mai surprinde faptul că președintele Consiliului Județean Suceava ignoră intenționat toate aceste evidențe. Nu mă miră nici faptul că dumnealui încearcă să-și atribuie rolul esențial în dezvoltarea turismului sucevean (situație ce mă duce cu gândul la o foarte cunoscută fabulă), mă miră însă că, probabil încă, nu-și atribuie calitatea de ctitor al mănăstirilor bucovinene sau nu-și asumă paternitatea gastronomiei locale – repere esențiale ale destinațiilor turistice din județ”, a conchis parlamentarul sucevean.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.