Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat că după 15 mai este posibilă o relaxare a restricțiilor de liberă circulație a cetățenilor.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății spune, însă, că anumite elemente, precum concerte sau alte adunări cu multe persoane, vor fi menținute de autorități.

„Eu văd un vârf al numărului de cazuri la sfârșitul lunii aprilie. Dacă, după acest vârf numărul de cazuri începe să scadă în mod constant, după 15 mai cred că putem să ne gândim că o parte din aceste restricții foarte stricte ar putea să fie ușurate. (…) Începând cu lunile octombrie, noiembrie, este posibil ca numărul de cazuri să crească din nou, mai ales că speranțele privind obținerea unui vaccin până în acel moment sunt destul de limitate”, a declarat Alexandru Rafila în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, la Antena 3.

„Trebuie să ne recăpătăm și economia înapoi, nu numai vieţile”

Alexandru Rafila a precizat că măsurile restrictive nu pot fi păstrate un timp de îndelungat, pentru că presiunea din partea economiei va fi foarte mare.

„Trebuie să ne recăpătăm și economia înapoi, nu numai viețile. Astfel de măsuri nu pot fi păstrate un timp de îndelungat, pentru că presiunea din partea economiei va fi foarte mare și scăderea activității economice cred că ar putea să aibă un impact prost”, a mai spus Rafila.

 

Sursa: Observator

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.