Profesorul Alexandru Rafila a atras atenția, în cadrul unei emisiuni la Digi 24, că în perioada următoare ar putea apărea problema focarelor într-o regiune sau într-o instituție, iar gestionarea va fi extrem de importantă pentru menținerea sub control a epidemiei în România. Referitor la situația de la Suceava, Rafila a precizat că situația nu este încă sub control, motiv pentru care s-a menținut carantina.

La Suceava situația încă nu este sub control, am avut o speranță când a scăzut numărul de cazuri noi vreo două zile la rând, dar acolo, lucrurile evoluează încă.

De aceea s-a menținut carantina, față de alte localități unde, odată cu măsurile impuse, cum e Țăndărei, a scăzut mult numărul de cazuri.

La Galați e un focar într-o instituție de îngrijire medicală și acolo se concentrează majoritatea cazurilor din Galați.

Problema noastră o să înceapă să fie focarele, nu atât numărul de cazuri noi la nivel național, ci mai degrabă concentrarea lor în anumite zone sau situații.

Gestionarea acestor focare trebuie să intre într-un soi de rutină pentru autoritățile de sănătate publică. Asta va fi cheia răspunsului pentru controlul epidemiei in perioada următoare”, a explicat Rafila.

Potrivit lui Rafila, este surprinzător că Bucureștiul e doar pe locul 4 privind numărul de cazuri, transmiterea infecției în Capitală nefiind foarte ridicată, raportat la numărul de locuitori.

„Ar fi anormal să nu găsim Bucureștiul între primele regiuni afectate, poate e surprinzător că e doar pe locul 4 privind numărul de cazuri”, a afirmat Alexandru Rafila.

 

 

Sursa: www.digi24.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.