Alexandru Rafila, deputat PSD și președintele Societății Române de Microbiologie, susține că vaccinarea profesorilor în proporție de 60% în fiecare unitate de învățământ nu este o măsură suficientă pentru desfășurarea în siguranță a cursurilor în școli.

Alexandru Rafila consideră că și părinții copiilor trebuie să se vaccineze pentru ca elevii să se întoarcă în siguranță în bănci.

Nu este suficient să avem 60% dintre profesori vaccinați, trebuie mereu măsuri combinate.

O școală sigură este una în care părinții copiilor sunt vaccinați într-o proporție cât mai mare și una în care și o proporție mare de personal este vaccinată”, a declarat Alexandru Rafila în cadrul unei dezbateri organizate de Salvați Copiii România.

Acesta a mai precizat că ținta de imunitate de grup de 70% nu mai este relevantă în contextul epidemiologic actual:

Acea țintă legată de imunitate de grup de 70% nu prea mai este în vigoare, discutăm de o tulpină mult mai transmisibilă decât cea inițială, sunt necesare niveluri mai mari de vaccinare pentru a reduce substanțial transmiterea. (…)

Experții OMS care au fost în România au reiterat că trebuie să ținem cât mai mult posibil școlile deschise, să ținem cont de contextul local, de modul în care funcționează școala, să aerisim clasele. Nu poți să spui: Numai școala se închide și alte activități în care se realizează transmiterea să rămână deschise. E nevoie de măsuri conjugate”, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.