Există o variantă a certificatului digital COVID, spune ministrul Sănătății. Este o variantă tehnică, la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică, spune Alexandru Rafila.

Draftul urmează să fie discutat în coaliția de guvernare pentru a putea fi pus cât mai repede în practică:

„Nu pot să vă dau un orizont de timp pentru că noi am propus, acum decizia e de natură politică, el trebuie votat în Parlamentul României. În mod normal ar trebui ca acest document să fie operațional înainte de o creștere abruptă a numărului de cazuri.”

Ministrul Sănătății se așteaptă ca luna viitoare numărul cazurilor de coronavirus să crească pe fondul mobilității din preajma sărbătorilor. Alexandru Rafila are și un sfat: nu mergeți la persoanele vârstnice care nu sunt imunizate dacă nu sunteți vaccinați sau testați:

„Facem tot ce putem să nu repetăm experiența tragică din lunile precedente, asta nu înseamnă că lucrurile nu pot să evolueze dramatic, să avem măcar în preajma acestor sărbători un comportament preventiv, să ne vaccinăm vârstnicii, să ne vaccinăm pe noi sau măcar să ne testăm dacă mergem să ne întâlnim cu persoane vârstnice care nu sunt vaccinate. E foarte important ca atunci când ne întâlnim cu ei să nu fim bolnavi și lucrul ăsta putem să-l facem, e o chestiune de responsabilitate, de afecțiune, e important”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.