Alianța Sindicatelor din Învățământ (ASI) Suceava a centralizat situația referendumului privind neparticiparea la Evaluarea Națională și Bacalaureat din 178 de unități școlare. Procentul rezultat este 83% în favoarea neparticipării la examenele naționale, în condițiile în care la nivel național este de 36%.

„Apreciem că numărul masiv de cadre didactice care optează pentru neimplicarea în examenele naţionale, reprezintă pentru noi ca structură, direcţia pe care trebuie să o urmăm”, a declarat Giani Leonte, președinte ASI Suceava.

Aşadar, în condiţiile în care Guvernul Cioloş nu a venit cu soluţii clare cu privire la problemele ridicate de sindicatele din învăţământ, Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava boicotează Evaluarea Națională. Această decizie are în spate semnăturile asumate ale membrilor de sindicat ai Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava. Situaţia a fost adusă la cunoştinţa ministrului Educaţiei, Adrian Curaj şi a secretarului de stat pentru învăţământul preuniversitar, Monica Cristina Anisie.

„În timpul realizării referendumului angajații sistemului din învățământ, s-au convins că OUG privind salarizarea din sistemul bugetar face diferența între familiile ocupaționale, lucru care creează o discriminare. Considerăm că e momentul să acționăm acum și nu la începutul anului școlar 2016-2017.

Subliniem că acţiunea nu este îndreptată împotriva elevilor noştri, ci reprezintă un semnal către Guvernul Cioloş şi întreaga societate, că subfinanţarea învăţământului românesc şi desconsiderarea unui domeniu considerat prioritate naţională, nu mai pot continua în aceste condiţii”, a mai spus Giani Leonte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.