În urma ședinței de ieri a Biroului Operativ al ASI Suceava, s-a decis apelarea la un executor judecătoresc și formularea unei plângeri penale împotriva IȘJ Suceava pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești

giani leonteReamintim că în ziua de 29 februarie, la IȘJ Suceava a avut loc şedinţa Comisiei paritare care trebuia să lămurească situaţia privind acordarea sporului pentru condiţii deosebite şi a îndemnizaţiei pentru bibliotecari.

Președintele ASI Suceava, Giani Leonte, era de părere că discuțiile nu au condus la niciun rezultat. Acesta a menționat că într-un comunicat transmis în școli, în data de 19 februarie, s-a solicitat ca, în caz de neavizare a statelor de plată („bulina roşie”) datorită punerii la plată a sporurilor, pagina din EDUSAL să fie copiată, pentru a demonstra că ISJ Suceava este cel care nu respectă o hotărâre judecătorească.

„Cu amărăciune, am constatat că acel comunicat emis de ASI Suceava, a ajuns aproape instantaneu pe masa IȘJ Suceava, deşi era adresat membrilor de sindicat. Probabil, unul sau doi, dintre cei care au transmis e-mail-ul către IȘJ Suceava, au căutat să îşi facă «un capital» pentru zile negre. Aflând despre intenţiile noastre, IȘJ Suceava a găsit o cale de avizare a statelor de plată prin aşteptare, în sensul că nu transmite nici «bulina roşie», nici «bulina verde», iar avizarea statelor de plată e în aşteptare, cu «bulina galbenă»”, a declarat Giani Leonte.

Președintele este de părere că tactica inventată de IȘJ Suceava este nedemnă, deoarece produce un şantaj la adresa directorului, prin faptul că salariaţii care nu beneficiază de aceste sporuri se revoltă că nu-şi iau salariul la timp, nesocoteşte activitatea sindicală, a drepturilor câştigate de aceasta, drepturi de care beneficiază şi angajaţii IȘJ Suceava și stârneşte tensiuni în cancelarii.

„Câte un director, pe rând, a renunţat la a mai pune sporurile în plata. Situaţia comportă şi o concluzie tristă: din eşecuri mici (spor de ecran şi îndemnizaţie pentru bibliotecar) vom ajunge la eşecuri mari (plata dobânzilor). Faptul că, doar unii angajaţi pot beneficia de aceste sporuri, creează un măr al discordiei în cancelarii, dar, nu vrem să credem că solidaritatea nu este o calitate a membrilor Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava”, a concluzionat președintele ASI Suceava.

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava a avut la început numele de Sindicatul Județean Învățământ „Spiru Haret” Suceava. Sindicatul a fost înființat la data de 23 ianuarie 1990 de către profesorul Constantin Cernica. Din 1999 s-a reafiliat la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.