Primăria Suceava va înainta cereri către ministerul de resort pentru ca persoanele cu venituri reduse să primească atât ajutoare alimentare europene, cât și produse de igienă. Pachetele vor fi furnizate anul viitor și vor conține, pe lângă produse alimentare, și săpun, periuțe și pastă de dinți, șampon și detergent de rufe.

Grupul țintă, adică, destinatarii finali ai ajutoarelor,  este reprezentat de familii în sărăcie severă, care beneficiază de Legea 416/2001 privind venitul minim garantat, familii cu copii care beneficiază de Legea 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei și persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață (victime ale calamităților, ale violenței domestice, persoane dependente etc.) și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

Începând din acest an, beneficiarii finali de ajutoare alimentare vor primi şi produse de igienă, în vederea unei mai bune adresări a nevoilor celor mai defavorizate persoane. Anul acesta, pe lângă pachetele cu produse alimentare, care vor fi distribuite de patru ori pe an, se vor acorda și pachete cu produse de igienă, care se vor acorda  de 2 ori pe an.

„În prezent se pregătesc proiectele, urmează procedurile de achiziție publică a ajutoarelor și estimăm că, anul viitor, pachetele cu produse alimentare și pachetele cu produse pentru igiena personală și a locuinței vor ajunge la persoanele dezavantajate”, au precizat reprezentanții primăriei Suceava.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.