Jurnalistul RTV, Victor Ciutacu, a prezentat luni seară o scrisoare pe care fosta șefă antimafie, Alina Bica, i-a transmis-o din spatele gratiilor.

În ultima perioadă, au apărut o serie de informații potrivit cărora Alina Bica ar fi încercat pe Marian Iancu, aflat în arest preventiv, să vândă Rafo Onești. a venit cu niște răspunsuri la acuzațiile care i-au fost aduse.

Potrivit unor relatări recente ale jurnalistului de investigații Ovidiu Zara, Alina Bica ar fi mers în arest, la Marian Iancu, împreună cu ”doi băieți din Ucraina”, care i-ar fi spus afaceristului să le vândă compania RAFO. Acesta a refuzat și a fost până la urmă condamnat la închisoare cu executare.

Totodată, Marian Iancu a declarat că fosta șefă DIICOT, Alina Bica, ar fi acționat cu rea credință împotriva statului român, în condițiile în care acesta ar fi negociat din arestul preventiv vânzarea Rafo S.A., la inițiativa Alinei Bica, iar acest demers al fostei șefe antimafie ar fi avut un substrat politic.

Bica precizează din spatele gratiilor că a preluat dosarul Rafo Onești după o serie de sesizări ale Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor și că în ianuarie 2005 a instuit secrestul asigurat pe bunurile lui Marian Iancu și ale lui Corneliu Iacobov. De asemenea, fosta șefă a DIICOT subliniază că Marian Iancu nu a venit cu nici solicitare de vânzare a Rafo Onești.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.