Managerul Clinicilor de Tratament Ambulatoriu şi Rezidenţial ALIAT din Suceava şi Dorna Arini, psihoterapeutul Alina Ciupercovici, a câştigat marţi, 28 martie, titlul de Femeia Anului 2016 – Premiile Revistei Avantaje, la categoria Excelenţă în Sănătate, în cadrul Galei Femeia Anului 2016 – Avantaje.

Premiul confirmă recunoaşterea performanţelor deosebite ale colectivului condus de Alina Ciupercovici, în domeniul inovaţiei în psihoterapia adicţiilor. Prin dezvoltarea unui sistem de tratament al dependenţelor unic prin modalităţile de abordare terapeutică curajoasă şi asumată, echipa ALIAT Suceava a luptat pentru demitizarea tabu-ului dependenţelor în practica medicală din România şi în percepţia publică deopotrivă, luptă al cărei succes este confirmat de acest prestigios premiu.

„Mulţumesc Revistei <Avantaje> pentru această nominalizare şi acest premiu, sunt nespus de fericită că am câştigat. Felicit toate doamnele nominalizate la acest premiu, înseamnă recunoaştere faţă de profesionalism, de responsabilitate şi de feminitate, în acelaşi timp. Acest premiu este o confirmare a valorii unei munci de peste 10 ani în domeniul adicţiilor de substanţe, un sistem integrat care durează între 8-12 luni, în care un pacient poate primi tratament medicamentos şi psihoterapeutic atât în regim ambulatoriu, cât şi în regim rezidenţial integrat. El este şi o recunoaştere a nevoii de tratament integrat pentru cei care suferă de diferite dependenţe, graţie acestui premiu putem să arătăm celor afectaţi cât şi familiilor acestora că există soluţii, că există tratament, că există o speranţă care poate fi dovedită. Dedic acest premiu şi echipei mele formată din coordonator medical, terapeut sportiv, medic psihiatru, psiholog clinician şi psihoterapeut. Dorim să le transmitem persoanelor care trec pragul ALIAT Suceava că propunem o altă abordare, apropiată de nevoi, de dorinţe şi de cauze. Întotdeauna am lucrat împreună cu pacientul şi familia acestuia, personalizat, aproape de pacient. Pentru noi, terapia continuă şi dincolo de uşile cabinetului. Nominalizarea, şi mai ales acest premiu mă obligă şi ne obligă pe noi, ca echipă, să continuăm, prin modalităţile de abordare terapeutică, să milităm prin activitatea noastră pentru anularea tabuului dependenţelor în practica medicală din România”, a declarat Alina Ciupercovici.

2H8B1087
Procesul de votare a început pe 18 ianuarie 2017, pe site-ul www.avantaje.ro , şi s-a încheiat pe data de 17 martie.
Alina Ciupercovici este psihoterapeut si formator, manager al Clinicii ALIAT Suceava.Cu o experienţă de peste 10 zece ani în domeniul adicţiilor de substanţe, a dezvoltat un sistem de tratament al dependenţelor, unic prin modalităţile de abordare terapeutică. Clinica ALIAT Suceava este organizată în regim ambulatoriu și în regim rezidențial, fiind un exemplu de bune practici europene în domeniu cu potenţial de dezvoltare. La mijlocul anului 2016, Alina Ciupercovici a câștigat o bursă oferită de SOCIAL HUB, prin programul MADE IN SOCIAL, în care a beneficiat de consiliere pentru creșterea afacerii.
Pe parcursul anului 2016, ALIAT Suceava a organizat workshop-uri pentru specialiștii din domeniul sănătății mintale pe teme de interes privind terapia integrată, precum și campanii naţionale și locale de prevenție și intervenţie scurtă și workshop-uri gratuite pe diverse teme de interes naţional: violența domestică, programe de prevenire a comportamentelor de risc în liceele locale etc.