Copreședintele Partidului Național Liberal a făcut o serie de declarații joi, după votul pe Codul Fiscal din Parlament. Astfel, liderul PNL și-a declarat dezamăgirea referitor la faptul că primul ministru Victor Ponta a ales să nu voteze noul Cod Fiscal.

Eu le-am numit niste consultari fara echivalent in ultimii 25 de ani. Am si un motiv de tristete, faptul ca primul ministru nici macar nu a votat. Nu e o surpriza, am mai avut un astfel de moment in Parlament, alocatiile copiilor. Nu este nicio problema ca primul ministru nu crede in Codul Fiscal, noi l-am votat. Se tine un echilibru intre responsabilitatea politica si relaxarea fiscala. Pe masura ce vom vedea cifrele din economie, vom putea sa adoptam masuri de relaxare fiscala. Voi propune sa desemnam responsabili pe celelalte doua teme – legea salariizarii si atragerea de fonduri.”, a spus Alina Gorghiu.

De asemenea, referitor la planurile de reformare a Parlamentului, Alina Gorghiu a declarat:

S-a discutat cu domnul Liviu Dragnea despre nevoia de reformă a institutiei parlamentare. Este o institutie anchilozata, este supradimensionat, este ineficient. Sunt multe lucruri care trebuie refacute pentru a da Parlamentului imaginea care trebuie. Voi propune sa desemnam responsabili pe celelalte doua teme – legea salariizarii si atragerea de fonduri. Daca va uitati pe cifre, pe numarul legilor pe care reusim sa le adoptam, este incredibil de mic. Sunt zeci de mii de acte normative. Foarte multe legi care nu sunt gandite unitar, corelate intre ele.
Saptamana viitoare sper sa fac publice masurile PNL.”, a mai spus Alina Gorghiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.