Alina Gorghiu, copreședinte ale Partidului Național Liberal, afirmă că luna august este luna în care cei mai mulți dintre românii care trăiesc în străinătate revin în țară, în concediu.

Cel mai frumos „bun venit” din partea statului român, consideră Gorghiu, este să deschidă dialogul cu ei în această perioadă și să-i sprijine să-și rezolve, repede și simplu, solicitările către instituțiile statului.

„În Suceava, administrația a instituit «Luna Diasporei». E o idee excelentă și mi-ar plăcea să fie preluată de cât mai multe administrații liberale. August poate fi luna diasporei în toată țara, printr-o inițiativă a PNL, care prevede că românii din diaspora, veniți în concediu în această perioadă, să beneficieze de regim de urgență – fără taxele aferente – la depunerea cererilor pentru diverse documente solicitate autorităților publice”, a declarat Alina Gorghiu.

Aceasta a precizat că PNL-ul face toate eforturile să promoveze această lege în Parlament, pentru ca anul viitor, în august, să devină realitate.

„Tot ce investim în relația cu românii de peste hotare înseamnă o șansă în plus ca ei să revină în țară”, a concluzionat Alina Gorghiu, copreședinte PNL.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.