Partidul Național Liberal și-a ales președintele. Noul președinte al PNL este deputata Alina Gorghiu, susținută de Klaus Iohannis și Mircea Ionescu Quintus.

Alina Gorghiu a fost votată de 48 membri ai Biroului Politic Național, în timp ce contracandidatul său, Ludovic Orban, a primit 27 voturi.Noul președinte al PNL a fost ales, joi, în ședința Biroul Politic Naţional. Alina Gorghiu este președinte al vechiului PNL și copreședinte al marelui PNL, alături de Vasile Blaga. Alina Gorghiu va fi președinte interimar, până la congresul din 2017.

“Am zis că e nevoie de împrospătare și o întinerire a partidului, am spus că-n toată cariera mea m-am sprijinit pe votul femeilor și al tinerilor. Dacă erau Ludovic și Atanasiu, l-aș fi votat pe Ludovic. Femeile se țin de cuvânt”, a spus Mircea Ionescu Quintus.

Klaus Iohannis a declarat că “Am finalizat ultimul birou politic la care am participat. Mi-am anunțat demisia din PNL și din toate funcțiile deținute în PNL pentru a fi în situația potrivită pentru preluarea mandatului de președinte al României, lucru care se va întâmpla duminică. A fost ales noul președinte al vechiului PNL în persoana doamnei Alina Gorghiu și țin s-o felicit public pentru câștigarea acestei președinții. Felul în care BPN a votat îmi confirmă dorința PNL de a se moderniza, pentru a fi mai aproape de oameni, de așteptarea celor care ne votează și ne pun în poziții publice. Vreau să mulțumesc public partidului meu de care m-am despărțit astăzi, pentru că am avut onoarea și plăcerea să fiu președinte al PNL”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.