Senatorul PNL Alina Gorghiu afirmă că premierul Mihai Tudose are obligaţia să oprească proiectul privind eliminarea preşedintelui din procedura de numire a procurorilor şefi, motivând că magistraţii se opun acestui act normativ.

“Ritmul în care magistraţii au semnat memoriul pentru retragerea proiectului de modificare a legilor Justiţiei arată că întreg ansamblul sistemului judiciar se opune proiectului iniţiat de ministrul Tudorel Toader. Fiecare declaraţie a ministrului Justiţiei mai aduce câte un val de semnături împotrivă. Oare va continua aşa până când le semnează toţi magistraţii din România?

Este foarte clar că proiectul, pe lângă multe prevederi corecte legate de cariera magistraţilor, are şi bombe: eliminarea preşedintelui României din procedura de numire a procurorilor cu funcţii de conducere, trecerea Inspecţiei Judiciare sub control politic, restrângerea independenţei procurorului şi înfiinţarea unei instituţii separate pentru cercetarea actelor de corupţie în rândul magistraţilor. Premierul are obligaţia de a opri acest proiect pentru că va genera opoziţie din partea societăţii, dar şi pentru că există riscul de a apărea o falie în interiorul magistraturii cu efecte nefaste asupra funcţionării şi credibilităţii justiţiei’, a scris Alina Gorghiu, luni, pe Facebook.

Totodată, subliniază că proiectele bune în domeniul justiţiei sunt blocate în Parlament.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.