Știm că ne-am făcut de lucru cu Dracu’, deoarece, de acum înainte, domnul Gâză-Drăguşanul se va tăvăli pe jos, se va da lovit în aripă și va ameninţa cu boală incurabilă, cu pensionarea și ridicarea maselor împotriva dușmanilor de festivaluri, cu falimentul culturii bucovinene adevărate – adică aceea reprezentată exclusiv de dumnealui, va renunţa la cele trei derogări în baza cărora ocupă un post de studii superioare (nu „dispense”, cum zice el…), cu prietenii săi evrei care la rândul lor i-au dat și ei dispensă să vorbească de bine Legiunea și Capitanul, cu pelasgii, cu mărturisitorii, cu citatele aproximative și cu o secțiune de net absolut necunoscută prostimii, cu procesele și pâra ori cu alte povestiri falsificate… Dar, doar va amenința pentru viitor, pentru că de făcut le-a făcut deja pe toate în trecut și a fost depășit vârful curbei lui Gauss!

Pâna se mai dezvoltă subiectul OPEREI falsificate a impostorului, deoarece curaj să spunem lucrurilor pe nume am dovedit că avem, și nu grăim doar miorlăieli neprobate, iată care este descrierea sumară a marelui om de cultură Ion Gâza-Drăgusanul: un impostor sfertodoct, la care toţi prim-secretarii CJ Suceava (nici nu are rost să-i mai nominalizăm, toți !) au apelat ca să le târâş-grăpească politici culturale în care ei însăşi aveau complexe de ingineri slabi, de șefi de CUASC sau de pădurari, dupa caz, și cărora dumnealui, cel cu derogările obţinute ca în anii ‘50, pe loialitate, le-a vândut ce-a vrut și ce-au vrut, pe bani buni.

Iaca, bade Gavril Mârza, adevărata poveste a averilor mânăstirești, să „crape rânza” în IPS Pimen – răposatul, vorba maestrului  cult Drăgușanul. Trăiască legiunea și Căpitanul vrei, nene Ghitza? Iată-l pe motanul Somnorilă defilând în pas de marş, pe la Frasin, pe la Câmpulung, cu moş Ungureanu, comisar la românizare, condamnat de 5(cinci) ori la moarte prin ne-executare, mort nu de batrâneţe, cum ar crede unii, la 100 (una suta) ani, ci de scârbă și îndoială, mai exact, deoarece i s-a pus la îndoială propensiunea sa democratică… Vrei, cumva, este trendy să te indignezi despre arderea cărţilor în pieţe, de către comuniştii dogmatici?? Poftim comemorare facută – lucru dracului, iaraşi – cu conaţionalii-preteni ai celor care o făcuseră în anii ‘50, să nu cumva să se înregistreze aspecte de deviaţionism sau de troţkism…Vreţi să ascultaţi muzica pe care o asculta Ștefan cel Mare, la căşti?

Consultați și următoarele articole din presa națională, pentru a vă lămuri cum este cu Ion Dragusanul, mare om de media, de cultură și de curte atât al fostului baron, PSD, până în 2009, Gavril Mîrza, cât și al ștabului culturii bucovinene de azi, Gheorghe Flutur.

A se vedea, pe scurt, și  Click aici! SCANDAL IMENS: Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur finanţează o carte legionară destinată copiilor! sau Virus legionar inoculat tinerei generaţii.

deoarece următoarele au dispărut din ochii fraierilor, la solicitare… http://www.revista22.ro/patania-lui-flutur-14531.html și  http://www.revista22.ro/antimemoria-holocaustului-537i-a-comunismului-14534.html

 

 

 

 

 

Iată însă care este nivelul acestui otrăvitor de izvoare și de fântâni, de pârjolitor de cultură, de impostor și sfertodoct – numai două exemple, vor urma și altele, îl aşteptăm doar să caşte gura spurcată din vârful peniței de impostor:

 • În 12 septembrie 2015 publica dumnealui niște însăilări din care rezultă, iată, că dimensiunea poetică a lui Caragiale este ignorată (De către cine? De către aștia cu studii superioare!), da’ lasă că nu mai durează mult și se va ocupa el, o să publice o carte cu minunatele poezii ale lui Caragiale și anume ale lui LUCA IOAN Caragiale…

Ion Drăgușanul și prietenii. Fotografie unicat, găsită prin ”scormonitul” între manuscriele lui I.L.Caragiale la 1912, Berlin, Germania

Dar acesta, Luca Ioan Caragiale, este doar unul dintre fiii celebrului dramaturg Ioan Luca Caragiale, iar băiatul a murit tânăr, la 28 de ani, a scris poezie în registru minor, abia prin 1972 Barbu Cioculescu i le-a strâns și publicat într-un volum ! Alte date găsiți pe net, pe Wikipedia.
Dând apoi să dreagă busuiocul, impostorul Gâză Drăgușanul, după ce fusese prins cu INCULTURA, la sesizarea culților, încearcă să improvizeze o manipulare, un sfârâiac, insinuând că el de fapt știa ce spune, iată că şi Caragiale-senior scria poezie, lasă că mai revine el cu precizări, pâna atunci poftim doua „piese” lirice ale maestrului Caragiale cel batrân, povestea e complicată, numai el știe adevarul, el și pelasgii…

Numai că a doua poezie reprodusă din „Românul” pe care o atribuie explicit, lipsit de echivoc, lui I.L. Caragiale este scrisă – așa cum se precizează clar în același număr din „Românul” – de Mateiu Caragiale, alt fiu al dramaturgului, despre care firește că nu a auzit, deoarece nu este exclus ca la lecţia despre „Craii de Curtea Veche” dumnealui, Gâză Drăgușanul, să fi fost plecat la specializare, la cenaclul de la uzinele “Vulcan”… La ce specializare? Deocamdată este clasificat…

 • În al doilea rând, iată genul de abureli în care excelează același domn Gâză Drăgușanul, cel mai probabil agent acoperit al Google, că nu degeaba îi e renumele – Ethernet MAN al culturii:

Drăgușanul …în „Iconografie ardelana – Ocupații”, cu subtitulul „Moara de apa” (!!)

În realitate, imaginea, foarte răspândită, dealtfel, este cea a unui pod acoperit peste râul Arieș, în apropiere de Turda… Click AICI! pentru a vedea de unde a plagiat prin furt intelectual, fără trimitere la sursă, iar mai jos dovada:

Fotografiile originale care arată sursa

Am ales acest exemplu pentru că este în limba română, altfel domnul Gâza Drăgușanul nu ezita să invoce faptul ca el nu știe germană cu caractere gotice (nici pe cea în chineza simplificata nu o știe…), de aceea el este un fel de Gâza Ion-Botezatorul de pe Net, adică luăm noi „Răpirea din serai” și faceam din ea „Cina cea de taina”, că eu nu știu greaca veche, nu se învaţă la „Vulcan”… Ca să nu mai spunen că, și pe la noi, podul de la Iţcani a fost acoperit pâna aproape de primul razboi mondial…

Opera sa, impresionantă doar pentru aplaudacii de pe Facebook, este plină de făcături, și abia așteptăm să i le scoatem pe nas, astea și altele asemenea și, dacă vă tot întrebați de ce, iată raspunsurile:

 1. Pentru că în orașul în care există o UNIVERSITATE dar și o filială a UNIUNII SCRIITORILOR, cultura este schimonosită de un absolvent de liceu trimis de partid la cenaclul de la uzinele „Vulcan”, ca să facă ordine acolo, ca „tehnocrat” într-un anumit domeniu… Despre alte sarcini nu vorbim, deocamdată… La 30 de ani de la pretinsa revoluţie, poate ar fi cazul să facă fiecare ce se pricepe, nu ce mimează că se pricepe.
 2. Domnul acesta care profesează un bucovinism de mucava, de carnaval, un soi de patriotism local supralicitat și chiar suprasolicitat, are puseuri de fierbinţeala bucovinistă care aduc, mai degrabă, a servicii făcute iredentismului ucrainean, profund interesat de tulburarea apelor într-o jumatate de Bucovină la care ei râvnesc și acum… Încă nu a dat explicații coerente acest domn Gâză, bucovinean prin adiţiune, clei de bucovinean făcut – iar nu născut, cum ar fi, ce a intenționat să facă cu acel „Manifest pentru Bucovina” în care cerea, nici mai mult nici mai puțin, decât revenirea Bucovinei în termenii „Păcii de la București” și instiga intelectualitatea, vârfurile actuale din Bucovina, să se alinieze în spatele unui curent antinaţional, antiromânesc, profund dăunator românismului. Cine te plătea pe dumneata, pe şleau? Aceiaşi cumva care îi pun pe card domnului Purici cofraje de ouă și sticle de vodcă pentru serviciu’ credincios? Că nu se poate să nu pricepi unde bat!
 3. Pentru că tinerii din ziua de astăzi își „sorb” cultura de pe internet, de acolo ciugulesc istoria patriei, de acolo citesc sinteze făcute de alții care citesc, tot de pe net, alte referate și rezumate. Este o altă discuţie, până una-alta însă, dacă dai search pe „Caragiale” și omiţi din ignoranţă sau din ușurinţă alte criterii de regăsire, ești trimis automat la blog-ul plin de tâmpenii al domnul Gâză Drăgușanul… La fel, dacă te pune dracu’ să cauţi după imagine, pe același net, te duce tot acolo și iată cum imbecilizăm tineretul, obligându-l să-și facă o cultură de mâna a patra, via dragusanul.ro, autor de mâna a cincea
 4. Și, în fine, pentru că vrem să-i luăm banii furați de la statul român (Consiliul Județean), în jur de 300.000 de Euro după unele cercetări. Îi luăm prin intermediul JUSTIȚIEI, la care s-a adresat primul tot domnia sa, impostorul, la data de 12.01.2016 printr-un DENUNȚ PENAL la DNA împotriva unor nevinovați! Apoi a înfăptuit alte nenumărate sesizări și plângeri penale, la Parchet, la Agenția Națională de Intregritate, la Judecătorie, la CJ, etc., concomitent cu bălăcăreala calomnioasă din 72 de articole defăimătoare.

Separat de investigația asupra OPEREI culturale a impostorului Ion Drăgușanul, așa cum ați constatat deja, noi, am făcut cercetări și asupra falsurilor din CARIERA și VIAȚA cârtiței nesătule de banul public.

Deși afirmă cu nonșalanță că nu este funcționar public și nu se ocupă de licitații, vezi articolul ”Ion Drăgușanul confruntat cu principiul al III-lea al mecanicii (acțiune-reacțiune) Click AICI!” după ce v-am prezentat ieri 2 dovezi contrare afirmațiilor sale, respectiv caietele de sarcini întocmite pentru procedurile de servicii de tipărire carte ”Cântecele Despovărării” și ”Luntrea de ceară”, astăzi vă mai dezvăluim și documentația aferentă cărții ”Vestirile”, publicată fraudulos tot din banii publici ai CJ Suceava, în 2018.

Ion Drăgușanul este cel care elaborează documentația de atribuire, este responsabilul de proiect din partea instituției angajatoare și este și beneficierul/autorul cărții ”Vestirile”. Adică, ia de la BOGAȚI (CJ Suceava) și dă la SĂRACI (mardeiașii clanului Drăgușanul)!

Înțelegem acum foarte bine, de ce clanul Drăgușanul este cercetat, în justiție, pentru mărturie mincinoasă! În schimb, cu documentele în față – când știi ce ai semnat, ar trebui să recunoști măcar public – impostura? Să spui că… tu nu faci, nu gestionezi, nu licitezi…, e de nedescris, câtă falsitate și minciună!

La fel procedează și cu negarea faptului că e funcționar, ca și cum bugetarii de genul lui ar proveni din mediul privat sau de pe soare!? Noi am explicat, pe larg, în articolul de ieri care a fost și este statutul socio-profesional al lui Drăgușanul, cel juridic fiind deja clar – e de ”cu foarte mare risc infracțional”! Mai mult, chiar Noul Cod Penal asimilează toți bugetarii contractuali funcției publice, cum e și normal, deoarece majoritatea exercită un serviciu de interes public, iar în cazul lui serviciul e de  ”slujitor la cultura Bucovinei”.

Conform Art. 175 alin (2) se definește calitatea de Funcţionar public

(2) De asemenea, este considerată funcţionar public, în sensul legii penale, persoana care exercită un serviciu de interes public pentru care a fost învestită de autorităţile publice sau care este supusă controlului ori supravegherii acestora cu privire la îndeplinirea respectivului serviciu public.

iar Art. 308, infracţiuni de corupţie şi de serviciu comise de alte persoane

(1) Dispoziţiile art. 289-292, 295, 297-301 şi 304 privitoare la funcţionarii publici se aplică în mod corespunzător şi faptelor săvârşite de către sau în legătură cu persoanele care exercită, permanent ori temporar, cu sau fără o remuneraţie, o însărcinare de orice natură în serviciul unei persoane fizice dintre cele prevăzute la art. 175 alin. (2) ori în cadrul oricărei persoane juridice.

(2) În acest caz, limitele speciale ale pedepsei se reduc cu o treime.”

Probabil, Ion Drăgușanul, va beneficia de reducerea pedepsei cu o treime, de reducerea specifică vărstei înaintate, de suspendare – pentru prima abatere ori prescrierea faptei până se vor mișca greoiele organe ale statului, dar important va fi ADEVĂRUL despre adevărata față a celui mai mare IMPOSTOR din istoria Bucovinei, denumit Mercenarul Negru al presei și culturii sucevene. Ați mai întâlnit vreun om de cultură din România care să fie cercetat penal pentru 11 infracțiuni diferite? Iar noi credem deja că… sunt mai multe!

Să domnească LEGEA! Leeegea, tu-i mama ei de Lege !!! Luptăm LIVE cu anticorupția, așai?!

Pe urmele parandărătului: 127 de milioane lei, costă tipărirea unei singure cărți în care Ion Drăgușanul este licitator la stat și beneficiar în același timp. Impostorul este autorul cărții – fiind EthernetMAN, tot el și-o înscrie în planul editorialistic și tot el este responsabil de proiect, întocmește documentația de licitație, o atribuie la cumătri și o decontează de la bugetul public.

Cum să nu vrei să-ți ”servești” patria și cultura, ca angajat la Centrul Cultural Bucovina până la 70 de ani?! Acum înțelegem de ce atâta încrâncenare, acolo e multă ”miere”!

Am dreptul să fiu ofuscat,
Maestre – da, mănânc kkt!
Insă atunci când organismu’ cere
Și ies și bani, nu e kkt, e miere!”

În cazul acestei cărți, ”Bucovina în mărturii necunoscute”, codul CPV este 79800000-2 (servicii tipografice și servicii conexe), iar mai sus, în cazul volumului ”Vestirile” codul CPV este altul, respectiv 79823000-9 (servicii tipărire și livrare carte). Exact ce spuneam în articolul Modul de operare al impostorului Ion Drăgușanul. Dovezi. Click aici! cu dispersia licitațiilor pe mai multe coduri CPV deși au același obiect, pentru a fi greu de urmărit de ofertanții-concurenți, de procurori, de presă, etc. Reiterăm că, dacă ar fi fost toate grupate pe același cod CPV (cum ar fi fost normal!) s-ar fi depășit un anumit prag impus de lege și nu s-ar fi putut organiza nenumărate achiziții directe of-line cu câștigătorul, la valoarea maximă estimată, indicat de Drăgușanul, și acoperit cu 2-3 contra-oferte false, ci ar fi trebuit organizată o licitație deschisă on-line ce se publica în Sistemul Electronic de Achiziții Publice – SEAP și care însemna documentații complexe, mai mulți ofertanți și o procedură transparentă pentru toată lumea.

Bomba zilei abia acum vine! Mai jos, vă prezentăm că valoarea estimată, publicată în SEAP, a acestei achiziții este de 12.135,00 lei. Nu doar că, domnii cumătri de la Mușatinii, dealtfel respectabili, au câștigat licitația aranjată la valoarea maxim admisă – valoarea estimată (deci, concurență reală – zero) pe care legea nu îți dă voie să o depășești, și au facturat, așa cum ați văzut mai sus: 12.741,75 lei. Ce șanse să aibă alți competitori legitimi de pe piața serviciilor tipografice, când licitațiile lui Drăgușanul se publică la ora 12,03, iar la ora 13,04 sunt atribuite deja?

Doi amici, de arme și bani publici! Degetul lui Drăgușanul și zâmbetul lui Flutur spun multe, pentru cunoscători! În spatele lor, niște mari domni, dovediți! ne cerem scuze că apar aici, știm că e jenant!

Stimabile domn ion drăgușanul, scris cu litere mari, acest tip de presă-distractivă poate fi numit și jurnalism de investigații, nu șantajele mediatice și mercenariatul pe care l-ați practicat Dvs în ultimii 30 de ani! Nu uitați și vă bucurați de – ACȚIUNE-REACȚIUNE Click AICI! , fără URĂ, doar ADEVĂRUL gol-goluț, despre cine ești MATALE !?

Scroafa-n curechi, curca în lemne
Sunt, la titulatura sa, pesemne,
Descrierea, pe scurtătură,
A imposturii sale în cultură…

Impostorul Ion Drăgușanul în a sa BULĂ, de realitate paralelă! Atenție, CRAPĂ…! Feriți-vă!

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem!

siglă autori

Preluare din Ziarul Ducatul Bukowina click aici! https://ducatulbukowina.ro/alte-dovezi-catastrofale-pentru-ion-dragusanul-culturnicul-mulgator-de-internet-bukowina-lui-invers/

 

35 Responses

 1. Gibs

  Da. Încă o dată, siderat de ce aflu, felicitări pentru profesionalism!
  Doar că nu văd să se miște ceva!
  Probabil că tremură doar aceia din instituție cărora Drăgușanul le-a forțat mâna și le-a complicat viața.
  În orice caz, jos pălăria!
  Poate că mai ar mai fi de făcut câte ceva pentru o mai bună circulație a dezvăluirilor, pentru a vârî publicului sub ochi aceste adevăruri crude și crunte – ca ele să ia locul văicărelilor de înger bătut la curu gol cu nuiaua ale acestui prefăcut toxic!

  Răspunde
 2. AnimalX

  Îmi place mult cum scrieți domnule dr. Mugur Andronic, arheolog, cetățean de onoare al municipiului Suceava, laureat al Academiei României. Am încredere în informațiile pe care le aduceți la cunoștință publicului sucevean.

  Răspunde
 3. g.c.

  Dacă îi domu andronic la mijloc atunci am încredere o mie la sută. Este un tip formidabil. Adica ma gandesc că el ar bate șaua ca să priceapă iapa. Cum ar veni, casă priceapă, mă rog, iapa, capra, porcu, lupu, ursu, găina… Păcat numai că domnu andronic seamăna cu iapa lui dom Quijote, dar nu-i bai, că de știut știe și de zis, zice bine. Nu ca domnu Dragusanul, că nu-i așa de genial ca el în minciuni și în hoții.

  Răspunde
  • Mugur_Ciumica

   Eu, dacă as fi Mugur Andronic,v-as răspunde asa: Dumneata sa nu ma faci pe mine iapa! Că eu nu sunt Rosinanta lu’
   Don Quijote,vezi la ministrul muncii 😁 !

   Răspunde
 4. Mugur_Ciumica

  In atenția domnului care a trimis,poate la cererea domnului Gaza,o avertizare sibilinică,din care ar rezulta un mesaj
  tintit,pentru cine trebuie să priceapă…Domnu’ Sidor,mai bine v-ati asuma greșeala profesionala,care nu vi se datorează exclusiv dar tine de un fideicomis specific,si l-ati trimite pe martirul si mărturisitorul Gaza sa-si rumege pensia,cea obținută in baza principiului contributivității, până nu va faceți de râs,de mana cu el… Mă bazez pe imprejurarea că dvs. stiti nu numai sa scrieți ci si să citiți..

  Răspunde
  • g.c.

   Bag de seamă că pe aici se vorbește acum cu dedesubturi. Probabil că s-a intrat în etapa intervențiilor care contează în Studiul de fezabilitate. Așa e la noi, se dezbate mult și nu se întâmplă nimic.

   Răspunde
 5. Mugur_Ciumica

  Ei,nu vă potriviți…Domnul (I)sidor postase un mesaj scurt,nu pe fond,iar eu l-am indemnat,doar,sa nu citeasca Harap Alb ca pe Scufița Roșie…Va garantez că înțelege..

  Răspunde
 6. Mugur_Ciumica

  Steaua lui Gaza chiar a expirat
  Că s-a acoperit doar cu kkt
  Vandut cu titlu de glazura
  Pe-un tort insiropat cu ură…

  Răspunde
 7. g.c.

  Deci cofeturi și chestii de bucătărie!
  Chiar să-fie steaua expirată. Nu vedeți cum îl atenționează cu arătătorul erect pe dl Flutur?

  Răspunde
  • Mugur_Ciumica

   Nu este exclus ca acesta să-i fi scris domnului Flutur discursurile sale de lopată & cască! Prea adesea aceste scremute si kufurinde speech-uri par făcute de un scriitor de vagoane!

   Răspunde
 8. ZDB

  Stimate domn,
  Pentru a nu ne lăuda exagerat, fiind evident că încă nu suntem profi*, colectivul fiind mic, tânăr și nou, ZDB lucrează măcar semi-profi în acest domeniu, al presei libere de sarcini și obligații. Materialele ZDB au ajuns deja la peste 70.000 impact (cumulat prin Facebook și Google Analitics). Suplimentar, vor exista campanii de sponsor. în Fb, țintite: vârstă, rază acoperire mun., jud., aplaudaci, etc.

  Răspunde
 9. gică

  Cine Dumnezeu să mai înteleagă cineva? Ba familia Beldiman. ba directorul Buzincu, ba Mugur Andronic…

  Răspunde
 10. Mugur_Ciumica

  Pentru rațiuni etice dar nu numai,confectioneurii dar si utilizatorii trebuie sa-l lase la vatră,sa-l abandoneze,cam așa cum a facut ardeleanu’ (posibil emigrant…😀) cu o pereche de izmene uzate,cromatic personalizate, cumpărate de la un second-hand,de ce? Fiindcă a constatat ca,de fapt,erau izmenele sale flanelate pe care fiil său de la le vânduse,ca sa mai faca un ban de iarba,intre doua ediții BRC! Da-le dracului,ca si asa sunt demodate, să fi zis el…

  Răspunde
  • g.c.

   Fiul său de la Cluj implementează un proiect în Suedia ca specialist britanic IT. Așa zice tat tata.

   Răspunde
 11. ZDB

  Investigația noastră are un parcurs frumos, chiar elegant am putea zice! După ce am luat cu copy-paste defăimările publicistului Ion Dragusanul la adresa elitei și intelectualității sucevene, a venit rândul să vă prezentăm probele veritătii asupra acuzelor aduse lui! Nu părăsiți canalul, în curând materiale audio-video!
  ✔Suntem în extra-campanie încă 4 ani, deci nu putem fi bănuiți de vreun partizanat politic. ZDB # presa onestă

  Răspunde
 12. ZDB

  Vă rugăm să ne ajutați să completăm LISTA defaimărilor : https://suceavalive.ro/ion-dragusanul-lista-articolelor-defaimatoare-la-adresa-intelectualitatii-si-elitei-sucevene/

  Adăugați link-urile, indiferent de publicație, în comentarii la articolul indicat mai sus! Ajută mult…

  Răspunde
 13. Mugur_Ciumica

  Cel mai probabil să fi dobândit calitatea de „specialist britanic in IT” in perioada oncare a fost obligat să desfășoare activități in interesul comunității… Că tot ta’c’su da ca sigur
  ca junele drogangiu este
  absolvent de sociologie, având cu IT-ul cam aceeași legătură ca sula cu prefectura! Se poate insa ca Suedia sa aibă un deficit de cadre in IT si un surplus de amfetamine eftine…

  Răspunde
 14. g.c.

  O fi ca taică-su în cultură, în știință și în arte, doar că de talie internațională?

  Răspunde
 15. miron

  Mie-mi plac tare ăștia care nu se simt bine dacă nu-și trag cârpele prin galus ca să le dea culoare și luciu chiar dacă realitatea imediată le arată tot cârpe!
  Păi, bă Gâză infatuat și megaloman, că de aici ți se trag multe, tu spui povești cu scriitori, cu ziariști și cu actori de parcă ai fi fost nu unul dintre ei, ci șeful lor! Adică ai pierdut contactul cu realitatea într-un hal fără de hal! Cred că ești bolnav rău.
  Bă, tu ai fost toată viața ta un muncitor necalificat! Copil de mingi! Cel mult. Mai simpatic dacă dădeai în cei mari cu giumbușlucuri (cu altceva, cu ce să dai?) sau mai antipatic, până la nesuferit, când umblai cu fofârlica și cu fofârloaia, că asta ai făcut cu talent toată viața ta.
  Primii îți aruncau bucăți de biscuit, ceilalți îți dădau mai direct sau mai puțin direct câte un șut în fund. Când te îmbătau, tot șut în fund era.
  Da, asta la ziar, la scriitori, la teatru. Ai umblat printre actori, dar ei erau actori și tu trăgeai cortina, cărai decoruri, dădeai cu mătura, le cumpărai țigări și le dădeai dreptate… Și ei glumeau pe seama ta, iar tu n-aveai încotro, suportai. Si-i înjurai, pe la spate, și îi turnai pe toți de mama focului!
  Că pe atunci nu puteai fi impostor, n-avea nimeni nevoie de serviciile pe care ți le vinzi acum. Nici nu se putea, existau rigori.
  Tu chiar ai uitat asta, mârlane? N-o să-ți dea mâna să spui că știi cine sunt, pentru că ne cunoaștem prea bine.
  Să creadă tinerii ăștia de azi că așa se face lumea, cu jigodii ca tine? Că nuite ce om important denigrează unii…
  Nu denigrează, bă, arată cu degetul o ciupercă otrăvitoare!

  Răspunde
 16. Mugur_Ciumica

  …Purtător de țucal,argat intabulat cu mosia stapanului senil,sfertodoct marlan si huligan de presă,sforar+lampagiu+sufleur de ocazie,sluga vicleană,kurva,melu blând care suge la doua mă-sa,contrafacerist,grebleur de internet,improprietar de limbă,epigon mărunt…Il recunoasteti?

  Răspunde
 17. loja coruptilor

  mare om, mare caracter acest gâza.
  totuși la achiziții și ticăloșii e mic copil comparativ cu Mocanu de la oficiul de cadastru.
  vor ieși toate la iveala și despre acest ticălos de Vasâle, despre sedii, chirii, achiziții, tunuri imobiliare, terenuri în zona metropolitana, interpuși, contracte pe sprânceană, angajări pe jdemii de coco, legăturile subterane cu mafia lui flutur și tot asa.
  Vasâle se crede nemuritor, pt. ca flutur i-a băgat treaba asta în cap.
  la fel și Drăgușanu se crede nemuritor, din același motiv.
  se pare ca realitatea va dovedi contrariul.

  Răspunde
 18. Paul L.

  Azi, sâmbătă fiind, 6 februarie, văd că e pauză. Omul să-și traga sufletul, să-și refacă puterile. Sau e ordin?

  Răspunde
 19. ZDB

  Zilnic, la 09,05 de L-V. Respectăm sarbatorile legale (nu personale) și week-endurile cititorilor. P.S. Ordinele sunt pentru sclavi sclavi și cei fără personalitate, să nu ne mai bănuiți vreodată… Dovada sacrificiilor noastre pentru aflarea adevărului, a fost făcută deja.
  De regulă, în week-end facem teren, strângem probe noi, optimizare SEO site, corectură, foto, centralizări, planuri, etc. Avem mai multe investigații în derulare, toate necesită timp.

  Răspunde
  • Mugur_Ciumică

   Corect,și așa e nevoie de sistematizare,orice „desiș” avantajează mistrețul,care se ascunde lejer prin tufișuri…Dar vor fi și surprize pentru el,pentru mistreț,chiar dacă are pielea groasă și nu simte…Ce este de zis,încape și aici!

   Răspunde
 20. Dromichete

  Excelent articol! Felicitări! Am făcut o recenzie serioasă la mizeria O istorie uitată și iertata (sic) a averilor mănăstirești, scrisa de Ion Drăgușanu, dar nu o pot publica deocamdată, pentru că autorul a avut noroc sa găsesc (intamplator) aceasta broșura, la 20 de ani după ce a fost publicata, într-un anticariat din București! Dar nu-i nimic, voi dedica un capitol intreg acestei fițuici atunci când voi publica o carte legata de subiectul amintit! Impostorul de Drăgușanu nu cunoaște nici macar izvoarele legate de subiect, dar scrie tovarășul exact ca în anii ’50!

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.