Din cauza caldurilor excesive sin ultimele zile, un barbat si o femeie, in varsta de 44, respectiv 43 de ani, s-au stins din viata. Barbatul, cu domiciliul in Gulia, se pare ca, a cazut pe marginea drumului la Dolhasca. Femeia, din Slatina, cunoscuta cu probleme cronice de sanatate, nu a rezistat temperaturilor extrem de ridicate si a cazut pur si simplu din picioare.

Vineri dupa-amiaza, canicula a facut noi victime in judetul Suceava. Un barbat, in varsta de 44 de ani, a fost gasit fara viata, in apropiere de Dolhasca, cel fiind cazut pe marginea drumului. Barbatul, lucra ca sezonier in localitatea Ostra si se intorcea de la munca. Insa nu a mai ajuns acasa. A fost doborat de canicula si a cazut pe marginea drumului. Dupa efectuarea necropsiei, medicii legisti au stabilit ca acesta a murit in urma unei insuficiente cardio respiratorii si a unui accident vascular cerebral. Familia sustine ca barbatul nu era cunoscut cu afectiuni cronice. Tot vineri, o femeie in varsta de 43 de ani din localitatea suceveana Slatina a cazut pur si simplu din picioare si a decedat. Femeia era cunoscuta cu diverse afectiuni cronice, iar pentru ea, cadrele medicale nu au mai putut face nimic.

De mentionat ca, saptamana trecuta, alti doi suceveni, un barbat de 41 de ani si altul de 78 de ani, au fost rapusi de caldurile din ultima vreme.

Tocmai de aceea, medicii revin cu recomandari:

Medicii recomanda oamenilor ca in zilele caniculare sa evite expunerea prelungita la soare intre orele 10.00 si 17.00, sa bea un pahar cu apa la fiecare 15-20 de minute, sa manance fructe si legume, sa evite consumul de alcoolul, cafea si sucuri racoritoare carbogazoase.

In zilele caniculare trebuie evitat consumul de alcool, inclusiv bere sau vin, pentru ca favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii, dar si de bauturi cu continut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.