Subprefectul județului Suceava Daniel Prorociuc a informat că începând de astăzi, 8 februarie 2021, în prezența lui Lucian Biru, expert tehnic în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, a început recepția pachetelor de alimente din programul POAD, Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, pentru județul Suceava fiind alocate un număr de 60.922 de pachete.

Prorociuc a precizat că pachetele alimentare conțin: făină albă de grâu (5buc. X 1kg.), mălai (4 buc. X 1kg.), paste făinoase (2buc. X 400g), ulei (4buc. X 1L), zahăr (2buc x 1 kg), orez (4 buc x 1kg), conservă din carne de vită (5 buc x 300g), conservă din carne de porc (3 buc x 300g), conservă pateu de ficat de porc (5 buc x 200g), compot de fructe (2 buc x 720ml), gem de fructe (1buc x 360g) și gem de fructe dietetic (1buc x 360g).

„În cursul acestei zile au fost recepționate un număr de 12.521 pachete de alimente în localitățile Boroaia, Drăgușeni, Bogdănești, Râșca, Vadu Moldovei, Liteni, Dolhești, Forăști, Dolhasca, Preutești, Baia, Fântâna Mare, Fălticeni, Hârtop și Vulturești, urmând ca activitatea să continue și în zilele următoare în restul localităților din județ”, a declarat subprefectul Daniel Prorociuc.

Acesta a adăugat că după finalizarea recepției în toate UAT-urile din județ va începe și distribuția pachetelor de alimente, în paralel cu cele de igienă care deja se distribuie, către primele două categorii de beneficiari așa cum sunt definiți în conținutul Ordonanței de Urgență nr. 84/2020: – Familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; – Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare. În ceea ce privește pachetele de igienă, până astăzi au fost distribuite către beneficiarii finali aproximativ 44% din totalul pachetelor alocate județului nostru.

„Procesul de distribuire va continua până în data de 10 martie 2021 pentru beneficiarii de pe listele inițiale, iar în perioada 11-25 martie 2021, pentru persoanele de pe listele suplimentare, întocmite și asumate de către primar sau de către reprezentantul acestuia”, a conchis Daniel Prorociuc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.