Popa –candidat de la Fălticeni, sau cum ar spune Gheorghe Flutur „domnul-părinte”, Vasile Liviu Mihăilă și-a ales sloganul electoral cu care va încerca să-i atragă pe fălticeneni de partea sa în campania electorală și implicit a partidului din care face parte adică PDL (pardon PNL). ,,Am să fiu ca un părinte pentru voi”.

– Ei da? Hai să-ți spun un bună, băi nenea popică. Eu am părinți. Frumoși și sănătoși la minte. Și tată, și mamă, chiar și o bunică. Și mai am și părinți spirituali. Un preot bătrân de la Rădășeni, la care mă spovedesc, dar și un membru al Academiei de la care mai învăț unele lucruri. Mă lasă rece și nu mă încercă nicio emoție că vrei tu să fii „părinte” (sau tătic?) peste bugetului târgului de pe malurile Șomuzului. Și să mai știi, măi bărbuță, că nu toți fălticenenii sunt de la casa de copii. Cum adică  „Am să fiu ca un părinte pentru voi”? De parcă toți fălticenenii ar fi / De la casa de copii… „Nenea domnul-părinte… vezi că lui Cătălin iar i-au furat băieții, mai mari, mingea și nu are cu ce se juca în fața blocului”, așa cred că s-ar auzi un glas de copil sub geamul lui domnul-părinte Mihăilă.

 

Și oficialul comunicat de pus sub pernă… sau sub sutană, în care se vorbește despre amenințări !

După ce și-a ales sloganul de campanie electorală, popa-candidat a dat și un comunicat: „Bunii mei prieteni, vă adresez rugămintea de a-mi fi alături şi de a-mi propune cele mai bune soluţii pentru ca Fălticeniul nostru iubit să îşi ocupe locul pe care îl merită. Deja se vorbeşte despre noi la nivel naţional (n.r. hai că exagerăm puțin și oricum nu prea se vorbește despre bine…!), dar acesta este doar începutul. După 5 iunie se va vorbi numai de bine despre Fălticeni (n.r. din nou cred că exagerăm puțin). Aş vrea să vă anunţ că sunt dispus să stau de vorbă cu fiecare dintre dumneavoastră şi accept orice critică legată despre viziunea mea, despre nevoile şi rezolvarea lor, a oamenilor din Fălticeni; însă nu intru în „can-can” cu cei care doresc să-mi atace familia. Anunţ public pe cei care sunt puşi sistematic să-mi atace familia că nu am să şterg comentariile lor denigratoare, însă după alegeri îi voi da în judecată pentru calomnie, iar banii vor fi folosiţi pentru cei care acum tac şi suferă pentru că sunt atât de săraci, că doar speranţa le-a mai rămas. Aş vrea, şi trebuie cât mai rapid să am în echipa mea, cât mai mulţi tineri deştepţi, cu iniţiativă, care să aibă propria lor coloană vertebrală şi să fie alături de mine cei patru ani, ca împreună să reuşim să reînviem speranţa în sufletele fălticenenilor. VĂ ANUNŢ CĂ NU RENUNŢ, chiar dacă de câteva zile primesc, deocamdată doar pe telefon, ameninţări diverse. Însă, aşa cum am declarat, Fălticeniul merită sacrificiul meu de acum, iar cei care nu vor să înţeleagă acest lucru, au timp patru ani să-şi dea seama. NUMAI BUNUL DUMNEZEU ŞTIE CÂT ŢIN LA FĂLTICENI (n.r …iubirea de moșie e un zid), aşa că toate răutăţile mă întăresc şi-mi dau putere mai multă! Cu aleasă preţuire, Vasile-Liviu Mihăilă,
Candidat PNL la Primăria Fălticeni”.

Fălticeneanca Elena Benke, cadru didactic, spune așa „Eu cred că sunteți învățat să luați hotărâri înțelepte și Bunul Dumnezeu vă va călăuzi pașii în demersul acesta. Să nu vă părăsească nici curajul, nici credința în mai bine, în puterea Omului de a schimba lacrima în surâs și mizeria în frumos. Veți găsi echipa de profesioniști, de curajoși care să pornească alături de dumneavoastră !”. Mai pragmatică și mai curioasă din fire, o altă fălticeneancă, doamna Carmen Turcu, îl întreabă pe popa-candidat: „De ce vreți atât de mult să ocupați această funcție? Credeți că e atât de ușor? Credeți că veți mai avea puterea să reparați ce au stricat alții? Eu nu cred!” Și fălticeneanul Eugen N., vecin de scară cu Vasile – Liviu Mihăilă, și-a exprimat părerea despre candidatul PNL „Măi dragă Liviu, cum declari «zilele viitoare s-ar putea să se pregătească lucruri destul de grele pentru mine, dar n-o să vă trădez niciodată, vom fi o echipă până la capăt». Eu știu că știai cam ce te-ar aștepta dacă te bagi într-o confruntare politică. Credeai că vei fi primit cu brațele deschise și iubit de toată populația orașului? Noi, vecinii tăi de bloc, am văzut și auzit destule de-a lungul anilor.”

One Response

  1. doru

    D-le Poenaru ,cred ca ati putea sa va prezentati ideile intr-un stil civilizat si profesionist ,fara epitete ca “popica”sau “barbuta”.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.