Ambasada Rusiei a reacționat după ce liderul AUR George Simion a declarat că rușii „sunt un popor civilizat mai târziu”, că ”nu înțeleg decât dacă le dai una peste bot” și că Rusia este ”cel mai mare pericol pentru România ultimilor 200 de ani”. Sunt „opiniile preconcepute ale unor persoane, care chiar întrând în marea politică, nu știu ce este cultura politică”, au precizat reprezentanții misiunii diplomatice a Rusiei, la solicitarea Libertatea.

„Ambasadorul nu consideră potrivit să comenteze toate declarațiile private provocatoare și opiniile preconcepute ale unor persoane, care chiar întrând în marea politică, nu știu ce este cultura politică. Rusia urmărește, în mod consecvent, strategia de neingerință în afacerile interne ale altor țări și își demonstrează disponibilitatea de a menține o relație bazată pe drepturi egale”, a precizat Ambasada Rusiei la București, la solicitarea Libertatea.

În mesajul trimis, reprezentanții ambasadei aduc aminte de „cuvintele remarcabilului diplomat și om de stat român Nicolae Titulescu care în anii 30, destul de dificili, scria: „Istoria arată că Rusia a fost întotdeauna aliatul, și nu inamicul României”. „În ciuda unor momente dificile care au existat în istoria relațiilor bilaterale rămâne incontestabil faptul că țara noastră, de mai multe ori a acordat României un sprijin prietenesc în situații grele”, mai precizează Ambasada, care amintește totodată de „Tratatul privind relațiile prietenești și de cooperare dintre Federația Rusă și România” semnat în 2003 de Ion Iliescu și Vladimir Putin.

„Înainte de a aduce acuzații neîntemeiate la adresa Rusiei și a conducerii sale, îi propunem acestui personaj să citească în timpul liber textul acestui document”, mai spune Ambasada.
Ce a spus Simion George Simion a declarat zilele trecute, într-un interviu acordat Libertatea, că România trebuie să confrunte Rusia în încercarea sa de a se uni cu Republica Moldova. „Trebuie să condiționăm fiecare sprijin acordat peste Prut de primirea unor pachete de acțiuni, pe care statul român să le controleze în firmele de stat de acolo. Trebuie să fim implicați economic, chiar dacă asta va atrage o opoziție din partea Moscovei. La război ca la război! Trebuie să ne luptăm cu Moscova! Din păcate, rușii sunt un popor civilizat mai târziu. Ei nu înțeleg decât dacă le dai una peste bot”, a spus Simion. În prealabil, Simion a declarat într-un interviu acordat Hotnews că Rusia este cel mai mare pericol pentru România ultimilor 200 de ani și că Vladimir Putin este un asasin.

 

Sursa material: Libertatea.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.