Palatul Administrativ a găzduit vineri, 19 aprilie, vizita Ambasadorul Republicii Macedonia la Bucureşti, Excelenţa Sa Domnul doctor Pande Lazarevski.

La întâlnire au luat parte Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava, Ilie Niţă, vicepreşedintele Consiliului Judeţen Suceava, Ioan Lungu, primarul municipiului Suceava şi Lucian Gabriel Grigoriu, director adjunct al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava.

Ambasadorul Macedoniei a precizat că este profesor universitar, iar acum este prima sa vizită în România şi şi-a propus să viziteze fiecare judeţ din ţara noastră, pentru a stabili legături ce vor reprezenta baza unor colaborări viitoare între cele două state. Tot el a ţinut să sublinieze legăturile puternice şi similitudinile culturale existente între cele două popoare, care îl fac să considere România o ţară primitoare şi prietenoasă.

Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava a făcut o scurtă prezentare a judeţului Suceava, punând accent pe potenţialul turistic şi principalele oportunităţi de investiţii din judeţul nostru.

Ambasadorul Republicii Macedonia în România, Pande Lazarevski, a prezentat facilităţile investiţionale din Macedonia, referindu-se în mod special la procedura rapidă de obţinere a autorizaţiilor de construire, la impozitul pe venit care este de 10% și la facilităţile acordate potenţialilor investitori.  

Cele două părţi au identificat posibilitatea unei colaborări instituţionale bilaterale, prin organizarea unui forum economic regional care să faciliteze întâlniri între oamenii de afaceri din zonă şi investitori macedoneni.

Am fost onoraţi de vizita Excelenţei Sale ambasadorul Macedoniei, aflat la prima sa vizită în România. Suntem foarte deschişi la oportunităţile pe care domnia sa ni le-a prezentat în cadul întâlnirii de astăzi şi sunt convins că vom putea stabili în viitorul apropiat domenii în care vom putea colabora. Am dori ca dincolo de colaborarea administrativă, să găsim și eventuale oportunități care să creeze relații între zone din Macedonia și județul nostru”, a precizat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.