Ambasadorul Republicii Polone, Marcin Wilczek, aflat în județul Suceava, unde a avut mai multe discuții cu autoritățile județene, a vizitat și Biserica Catolică din comuna Dorna Candrenilor. Aici s-a întâlnit cu primarul comunei, Dănuț Candrea și aparatul de specialitate din cadrul primăriei.

Comuna noastră a avut deosebita onoare de a găzdui pe Excelenţa Sa, Marcin Wilczek, ambasadorul Republicii Polone. Acesta a vizitat Biserica Catolică din comuna Dorna Candrenilor care este monument istoric și mândria frumoasei noastre comune”, a declarat Dănuț Candrea, primarul din Dorna Candrenilor.

 

Primarul Dănuț Candrea a reiterat susţinerea pentru colaborarea româno-polonă, care se poate materializa prin proiecte investiţionale sau transfer de expertiză spre beneficiul ambelor comunităţi.

În cadrul vizitei sale în județul Suceava, Ambasadorul Republicii Polone, Marcin Wilczek, a avut mai multe discuții cu autoritățile județene care au privit aspecte legate minoritatea poloneză din județul Suceava, investițiile poloneze, forța de muncă din zonă și posibilități de colaborare economică bilaterală.

„Colaborarea dintre Polonia și România este una intensă. Investiții poloneze în România valorează 500 de milioane euro. România are o rată de creștere economică importantă și Polonia are o creștere economică, nu atât de mare, dar constantă, ceea ce înseamnă că este un potențial important pentru dezvoltarea colaborării și am învățat de la cei cu care am discutat azi, că există legături cu companii poloneze pentru a produce bunuri din Polonia aici în județul Suceava. Așadar, cooperarea economică între cele două țări este concludentă”, a subliniat Excelența Sa, Marcin Wilczek, ambasadorul Republicii Polone în România.