Bucătăria este spațiul casei în care cu toții petrecem cel mai mult timp. De aceea, cei mai mulți bani investiți merg în această direcție. Îți dorești să îi faci un upgrade și să o renovezi, însă bugetul tău e limitat, așa că ești nevoit să faci chiar tu singur toate schimbările din casă.

 

Nu ești neapărut cel mai îndemânatic, dar ai văzut câteva tutoriale online și știi că nu e atât de greu precum sună. De asemenea, poți citi în articolul de aici cum să amenajezi o bucătărie în tendințe.

 

Iată câteva idei cum poți să renovezi bucătăria cu bani puțini:

 

  • Recondiționează mobila veche de bucătărie

De ce ai arunca mobila veche când ea este funcțională? Readu-o la viață! Ai nevoie de o mașină de șlefuit și de o cutie de vopsea de calitate. Șlefuiește ușile și lateralele mobilei până când nu mai e urmă de vopseaua veche și aplică noua culoare. Preferabil să folosești vopsea mată și de culoare albă sau gri-albăstrui, recomandă designerii de interior.

 

  • Schimbă feroneria

În mod sigur, pe alocuri e câte un mâner care stă semidesprins sau care și-a pierdut luciul și culoarea inițială din cauza uzurii. Schimbarea mânerelor e simplu și la îndemâna oricui – nu ai nevoie decât de un patent, un set de șurubelnițe și de holșuruburi. Anul acesta în centrul atenției e feroneria metalică ce se potrivește cu nuanțele de gri ale mobilei de bucătărie.

 

  • Lipește autocolant pe blatul de bucătărie

Autocolantul îl găsești în magazinele mari de bricolaj sau poți să îl faci la comandă. El va ascunde zgârieturile de pe blat și va conferi o notă personalizată. Poți folosi imprimeu care să imite lemnul sau marmura. Partea cea mai practică e că poți schimba aspectul blatului de fiecare dată când vrei să reînnoiești bucătăria, fiind ușor de lipit și rentabil pentru bugetul tău. Atenție când aplici autocolantul să nu lași bule de aer.

 

  • Zugrăvește pereții cu vopsea lavabilă albă

Primul lucru și cel mai important probabil – chituiește pereții și vopsește-i cu vopsea lavabilă albă. Vopseaua albă va mări optic încăperea și se potrivește cu orice mobilă. În plus, fiind vopsea lavabilă, va fi ușor de curățat și de dat un strat suplimentar de culoare la nevoie (nu riști să obții altă nuanță din cauza aplicării repetate).

 

După cum observi, să îți modernizezi bucătăria nu e greu și nici neapărat costisitor, e nevoie doar de niște mâini pricepute și de puțină inventivitate. Cele mai multe scule se regăsesc în trusa ta de acasă, așadar, spor la renovare!

 

Susa foto: Pexels.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.