În perioada 24 – 25 noiembrie 2018, întreg personalul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea a fost angrenat într-o amplă acțiune pentru prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală şi contravenţională, asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc în mediul stradal în scopul menţinerii climatului de siguranţă publică.

Potrivit IPJ Suceava, au fost intensificate activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor comise cu violenţă în locațiile identificate cu grad de risc, au fost monitorizate și evaluate stările conflictuale, fiind asigurată prezenţa activă a efectivelor de poliţie pe căile de acces ce converg spre lăcaşurile de cult şi zonele de agrement. În punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens au fost organizate filtre rutiere pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe principalele căi de comunicaţie.

S-a acționat în filtre fixe cu efective mărite cât și prin oprirea din mișcare a autovehiculelor care circulau din sens opus pe principalele artere de circulație cu risc accidentogen ridicat cât și pe străzile secundare, fiind intensificată colaborarea cu celelalte formaţiuni de poliţie, în scopul combaterii infracţionalităţii stradale.

În urma acțiunii organizate au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 14.220 lei și au fost constatate în flagrant 4 infracțiuni la regimul rutier.

Au fost testați cu aparatul etilotest peste 50 de conducători auto și au fost reținute 4 permise de conducere.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost confiscate material lenmnos și o autoutilitară în valoare de peste 4000 Euro.

Exemple:

  1. La data de 24.11.2018, orele 20.20, patrula de siguranţă publică, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control o autoutilitară care se deplasa pe raza comunei Sucevița, pe DC 44 Voievodeasa.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autoutilitarei, s-a constatat că aceasta era încărcată cu material lemnos pentru care nu existau documente de proveniență.

Cercetările au fost continuate de către lucrătorii de poliţie în evidenţele proprii, cât şi ale Ocolului Silvic Marginea, constatându-se că șoferul a mai fost sancţionat contravenţional pentru aceeaşi faptă, tot de către lucrătorii Secţiei nr. 3 de poliţie rurală Marginea, la data de 14.11.2018, precum şi la data de 19.11.2018.

Potrivit art. 19 alin. (13) din Legea nr. 171/2010M, mijlocul de transport cu care s-a realizat transportul de materiale lemnoase fără aviz de însoţire, se confiscă, dacă se constată repetarea faptei în interval de 6 luni de la data constatării primei fapte.

Șoferul a fost sancţionat contravenţional conform art. 19 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 171/2010M, cu amendă în cuantum de 5000 lei, iar cantitatea de 2,72 metri cubi material lemnos a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

De asemenea, s-a dispus confiscarea autoutilitarei aceasta fiind indisponibilizată şi sigilată în curtea punctului de descărcare „Atelier Împletituri” din com. Marginea, fiind lăsată în custodie personalului silvic.

 

La data de 24.11.2018, orele 20.40, patrula din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe drum comunal neclasificat de pe raza comunei Satu Mare, pe direcția DJ 178B.

Conducătorul auto nu a respectat semnalul regulamentar de oprire, continuându-și deplasarea în viteză către DJ 178.

S-a procedat la urmărirea autoturismului cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune de pe autospeciala de poliție, concomitent cu somarea acestuia prin portavoce, conducătorul auto neconformându-se.

După circa 1,5 km parcurși, conducătorul autoturismului urmărit a intrat în curtea unui imobilul din com. Satu Mare, a oprit și abandonat autoturismul, cu motorul pornit, luând-o la fugă în zona unor anexe gospodărești.S-a procedat la urmărirea pedestră a conducătorului auto, acesta fiind identificat într-o anexă gospodărească, fiind imobilizat la sol prin folosirea forței fizice și a cătușelor.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la Spitalul municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a reținut permisul de conducere, eliberându-se dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație. În cauză urmează a se efectua cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal, cauză ce va fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de poliție Satu Mare.

 

La data de 25.11.2018, orele 15.20, patrulele din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui ATV care se deplasa pe DJ 178, pe raza comunei Volovăț, pe direcția Rădăuți – Volovăț.

Pentru autovehiculul condus, conducătorul nu a putut prezenta niciun document.

S-au efectuat verificări în bazele de date ale Poliției Române, ocazie cu care s-a stabilit că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autovehiculul  nu este înmatriculat pentru a fi condus pe drumurile publice.

De asemenea, s-a stabilit că numărul de înregistrare a fost atribuit de către autoritățile locale unui alt vehicul.

În cauză urmează a se efectua cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, prevăzute de art. 335 alin. (1), art. 334 alin. (1) și art. 334 alin. (2) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (2) din Codul penal, cauză ce va fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de poliție Volovăț.

 

La data de 25.11.2018, orele 11.51, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din com. Mușenița, sat Vășcăuți, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DN 17A din com. Marginea, pe direcția Marginea – Rădăuți și a efectuat o manevră de depășire  încălcând marcajul longitudinal continuu care desparte sensurile de mers.

Șoferul a fost sancționat contravențional conf. art. 100 alin. 3 lit. e din OUG 195/2002, cu amendă de 725 lei, luându-se și măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 30 de zile.

La aceeași dată, același conducător auto, imediat după pornirea de pe loc în urma controlului auto, același șofer a efectuat din nou o manevră de depășire a unui autovehicul, încălcând din nou marcajul longitudinal continuu simplu care desparte sensurile de mers.

Șoferul a fost din nou a fost sancționat contravențional conf. art. 100 alin. 3 lit. e din OUG 195/2002, cu amendă de 725 lei, luându-se și măsura complementară de reținere a dovezii înlocuitoare a permisului.

Șoferul a fost sancționat cu două amenzi în cuantum total de 1740 lei, urmând ca permisul de conducere să-i fie suspendat pentru 60 de zile.

 

             Prin modul de organizare și desfășurare a activităților, datorită prezenței în teren și acoperirii corespunzătoare a teritoriului de către efectivele prezente, pe raza de competență a secției nu au fost înregistrate accidente rutiere, fapte cu violență și nu au fost înregistrate infracțiuni stradale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.