Sâmbătă, 24 februarie 2018, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava, au oprit pentru control pe DJ 209A din comuna Slatina, o autoutilitara care transporta material lemnos.

Conducătorul auto a prezentat pentru control un aviz de însoțire emis de o societate din comuna Slatina, administrată de un localnic de 48 de ani, pentru cantitatea de 16,37 m.c. lemn rotund din specia molid.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la specia și cantitatea de material lemnos transportată și cea din documente, autoutilitara a fost condusă la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde, în urma inventarieri, specialiștii silvici au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 15,814 m.c. lemn rotund însă din specia brad.

În cauză s-a dispus confiscarea materialului lemnos în valoare de aproximativ 4.500 lei și sancționarea contravențională a societății emitente a avizului de însoțire pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 cu modificările ulterioare.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.