În perioada 1 – 7 aprilie 2019, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Au fost efectuate 33 de controale, fiind constatată o infracțiuni și aplicate 190 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 97.780 lei. Polițiștii au confiscat 154,85 m.c., în valoare de 52.770 lei.

Potrivit IPJ Suceava, sâmbătă, 6 aprilie, cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială din comuna Frumosu, județul Suceava, polițiștii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Suceava și specialiştii Gărzii Forestiere Suceava, au constatat mai multe nereguli în  ceea ce privește livrarea și depozitarea materialelor lemnoase, respectiv emiterea de avize de însoțire a materialului lemnos, motiv pentru care, administratorului firmei, un bărbat de 49 de ani a fost sancționat contravenţională cu amendă în cuantum de 10.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea  valorică a cantităţii de 101,69 m.c. lemn rotund de esență rășinoase și a 48,91 m.c. cherestea tot de esență rășinoase în valoare de 52.208 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.