Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a efectuat în luna noiembrie, 309 controale, în urma cărora s-au dat 111 amenzi, în valoare totală de 112.000 de lei.

În luna noiembrie, la CJPC s-au înregistrat 81 de reclamaţii, iar acţiunile de control s-au efectuat în scopul cercetării reclamaţiilor şi a desfăşurării unor acţiuni tematice la nivel naţional.
Vasile Latiş, comisar şef adjunct,a precizat că lucrătorii din subordine au verificat respectarea prevederilor legale privind siguranţa jucăriilor. Latiș a declarat că au fost efectuate 23 de controale, aplicându-se 9 amenzi, în valoare de 16.200 de lei, oprindu-se temporar de la comercializare produse în valoare de 2.747 de lei.
Lucrătorii CJPC au controlat şi respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la service-urile auto. S-au efectuat 23 de controale, aplicându-se 8 amenzi, în valoare de 22.000 de lei şi s-a oprit de la funcţionare un operator economic ce funcţiona fără autorizaţie RAR. S-au mai constatat lipsa afişării tarifelor, lipsa firmei şi lipsa traducerii în limba română a instrucţiunilor.

Comisarii CJPC au mai verificat şi respectarea prevederilor legale la comercializarea anvelopelor noi şi second hand. S-au efectuat 10 acţiuni de control, aplicându-se 6 amenzi, în cuantum de 12.600 de lei, în special pentru lipsa preţurilor.
Ca deficienţe, s-au constatat lipsa preţurilor, lipsa traducerii în limba română a avertismentelor privind clasa de vârstă şi lipsa importatorului sau a distribuitorului produselor provenite din afara Uniunii Europene.

Deasemenea, a mai fost verificată respectarea prevederilor legale privind comercializarea legumelor şi fructelor provenite din afara României. S-au efectuat 24 de acţiuni de control, aplicându-se 9 amenzi, în cuantum de 18.400 de lei. S-au oprit de la comercializare 300 de kg produse, în valoare de 1.300 de lei. Principalele aspecte constatate sunt lipsa afişării preţurilor, a ţării de origine şi a calităţii, precum şi produse depreciate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.